Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
czyszczenie komory silnika
siema,chce wyczyscic golfika pod maska,ale nie chodzi mi o sam silnik tylko o blache/komore silnika,jest na niej taki tlusty osad,nie weszedzie ale jest go duzo,czy wie ktos jaki srodek moze to skutecznie usunac zeby to elegancko wygladalo???
-

lookasgolf33 - Gaduła
Kup środek do czyszczenia silników i wystarczy. Ja kiedyś używałem takiego 0,5l firmy PLAK. Spryskujesz i spłukujesz.
UWAGA!
Staraj się nie kapnąć tym czymś na lakier auta, bo jest środek jest bardzo żrący i pozostawia "dziurki" w lakierze. Najlepiej rozcieńcz to w proporcji 1:1 z wodą.
UWAGA!
Staraj się nie kapnąć tym czymś na lakier auta, bo jest środek jest bardzo żrący i pozostawia "dziurki" w lakierze. Najlepiej rozcieńcz to w proporcji 1:1 z wodą.
-

prezesik - Members
-

lookasgolf33 - Gaduła
zmyj sobie najpierw to benzyną ekstrakcyjną a następnie preparatem do mycia silnika, bo sam preparat nie poradzi..lookasgolf33 napisał(a):jest na niej taki tlusty osad,nie weszedzie ale jest go duzo
Voice Kraft - postaw na jakość!
Volkswagen Klub Polska #157
.
Volkswagen Klub Polska #157
.
-

slavwek.ie - Moderator Globalny
K@mil napisał(a):z karchera różnie to bywa
Może i tak... Ale jak ktoś ma wszystko dobrze poizolowane to nic nie będzie.
Ja zawsze na myjni karcherem sobie silniczek dookoła myję.
Wczesniej tylko na altek kłade jakąś reklamówke aby woda do niego nie wlazła. - nic po za tym. - I nigdy nic złego się nie dzieje.
A ten płyn do mycia silników jest ponoć bardzo dobry.
Mój golfik
-

slawek5t - Members
kupilem sobie plaka do czyszczenia silnikow,kosztowal 17 zl,to naprawde mocny srodek,smar schodzi pieknie,godzina roboty i silnik czysciutki
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b24 ... 94b8c.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b24 ... 94b8c.html
-

lookasgolf33 - Gaduła
• Strona 1 z 1