Witam,
pogrzebałem dziś w samochodzie i w efekcie mam szereg pytań, więc postanowiłem napisać jeden post z kilkoma problemami.
Ad. 1
Za co odpowiadają te wtyczki?
Ujawniły się gdy poruszyłem kabel, który okazał się (w wyniku dyskusji na forum) sygnalizatorem kierunków od przyczepy. Wystają spod obudowy bezpieczników.
Ad. 2
Po zdjęciu boczku z prawych tylnych drzwi znalazłem ciekawe rzeczy w środku.
Ta wtyczka jest zaizolowana a mnie wygląda na to, że będzie pasowała do silnika szyby (dodam, że szyba nie działa). Jak sprawdzić czy ona pasuje ale tak, żeby nic nie zepsuć? Wtyczka ma numer 1H0 959 382 a silnik szyby jest firmy Brose.
Ad.3
W drzwiach znalazłem też dwa plastiki. Może będziecie wiedzieli do czego służą:
Ten większy ma numer 1H4 839 323. Mniejszy 1H0 959 385
Ad. 4
Zdejmując boczek zaskoczyła mnie jedna ze spinek w drzwiach. Ona ma gwint. Tam, gdzie powinna być jej druga część (na boczku) nic nie mam, więc może podpowiecie o co z nią chodzi.
Wybaczcie przydługi post, ale naprawdę ten samochód mnie zaskakuje.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Czym są te rzeczy ?
Ostatnio edytowano 16 sie 2009, o 18:36 przez przem_uc, łącznie edytowano 1 raz
-

przem_uc - Badacz tematu
na zdjęciu nr3 ten mały plastik to osłona wtyczki silniczka szyby która jeszcze dociąga wtyczkę do silnika żeby się nie odpięła
a na zdjęciu 2 to jest wtyczka szyby przy której ewidentnie ktoś grzebał...
a na zdjęciu 2 to jest wtyczka szyby przy której ewidentnie ktoś grzebał...
-

sirGrzesio - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
1. Przygotowanie pod ewentualne modernizacje lub po prostu Twoja wersja była uboższa i nie robili uboższych wiązek tylko włożyli taką.
2. Tak jak napisali koledzy wtyczka od silniczka otwierania szyby
3.
4. Może ktoś urwał spinkę i zastąpił taką na gwincie bo w sumie to małe foto i nie widać gdzie to w drzwiach jest dokładnie
2. Tak jak napisali koledzy wtyczka od silniczka otwierania szyby
3.
sirGrzesio napisał(a):na zdjęciu nr3 ten mały plastik to osłona wtyczki silniczka szyby która jeszcze dociąga wtyczkę do silnika żeby się nie odpięła
no i tak dokładnie jestAd3 ten większy trójkątny plastik to osłona na ogranicznik montowana s środku drzwi
4. Może ktoś urwał spinkę i zastąpił taką na gwincie bo w sumie to małe foto i nie widać gdzie to w drzwiach jest dokładnie
-

marcinkoz2910 - Members
-

marcinkoz2910 - Members
-

sirGrzesio - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Nadwozie: 3-drzwiowe
marcinkoz2910 napisał(a):Przygotowanie pod ewentualne modernizacje lub po prostu Twoja wersja była uboższa i nie robili uboższych wiązek tylko włożyli taką.
Jeśli to oryginalna wiązka z tego auta (nic nie było kombinowane) to posiadałeś kiedyś elektryczne szyby, bo nigdy nie było wtyczek jeśli seryjnie nie było el szyb.
Na trzecim foto pierwszy plastik to wewnętrzna osłona na ogranicznik drzwi, spokojnie ręką wymacasz gdzie powinien być założony, bardzo łatwo się go zatrzaskuje. Drugi plastik to kawałek wtyczki od el szyb. A spinka z ostatniego foto to jakiś zamiennik, bo normalnie siedzi tam podobna, ale bez gwintu, i nie da się jej wyjąć z drzwi. Możliwe ze ktoś ją połamał i podmienił na inną.
Co do wtyczek to nie mam pojęcia...
Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Nadwozie: 5-drzwiowe
właśnie o te wtyczki mi chodziło pisząc (ponumerowałem odpowiedzi do zdjęćPiJey88 napisał(a):Co do wtyczek to nie mam pojęcia...
)
- Kod: Zaznacz cały
Przygotowanie pod ewentualne modernizacje lub po prostu Twoja wersja była uboższa i nie robili uboższych wiązek tylko włożyli taką.
bo jeszcze nie widziałem żeby dawali wiązki do szyb a nie dawali silniczków
-

marcinkoz2910 - Members