Moderator: Moderator
• Strona 3 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
-

tomek36363 - Czytacz
Witam ja wziełem sie za odnowienie zderzaków a dokładniej ich czarnej części. Do odtłuszczenia zdesi użyłem rozpuszczalnika Nitro a do malowania środek Struktóra do zderzaków, po szybkim maskowaniu pomalowałem dwu krotnie.
Auto przed: (sorki za jakość foto ale zdjęcia robione telefonem)
w trakcie prac:
A ten środek do malowania zderzaków
A tak wyglądają zderzaki po skończonej pracy:

Myślę że całkiem ładnie wyszło, niby nic a cieszy, efekt jest trwały. Od malowania mineły dwa miesiące i jest git
Auto przed: (sorki za jakość foto ale zdjęcia robione telefonem)
w trakcie prac:
A ten środek do malowania zderzaków
A tak wyglądają zderzaki po skończonej pracy:

Myślę że całkiem ładnie wyszło, niby nic a cieszy, efekt jest trwały. Od malowania mineły dwa miesiące i jest git

-

szmeli - Czytacz
Takie czernidło jest fajne, ale również jest inny sposób
Wystarczy zakupić silikon w sprayu bądź w płynie (w płynie lepszy, a silicon typowy do konserwacji gum, uszczelek itp), na szmatkę i zrobić kilka kilometrów na zderzakach. Ja u siebie tak robię, i zostaje na długo. Tylko trzeba uważać na 2 rzeczy:
lakier - zostają smugi i ciężko doczyścić
dobrze wypolerować na sucho - bo inaczej będzie siadał kurz i piach.
Wystarczy zakupić silikon w sprayu bądź w płynie (w płynie lepszy, a silicon typowy do konserwacji gum, uszczelek itp), na szmatkę i zrobić kilka kilometrów na zderzakach. Ja u siebie tak robię, i zostaje na długo. Tylko trzeba uważać na 2 rzeczy:
lakier - zostają smugi i ciężko doczyścić
dobrze wypolerować na sucho - bo inaczej będzie siadał kurz i piach.
-

TomekKutno - Czytacz
Hmmm DOT 4 próbowałem ale efekty nie zwaliły mnei z nóg na długo przez parę godzinek oczywiście zderzak jak nowy ale po nocy na drugi dzień już blednie w niektórych miejscach już robi się matowy nie mówiąc już o deszczu wszystko schodzi także uważam że takei preparaty są dobre ale jak jest pogoda
A co dkeljenia to mi się nic nie przyklejało przemyłem sobie nawet tym w środku listwy nawet schowek bo zmatowiał i w środku rzeczywiście do dziś się świeci 
A co dkeljenia to mi się nic nie przyklejało przemyłem sobie nawet tym w środku listwy nawet schowek bo zmatowiał i w środku rzeczywiście do dziś się świeci 
- n00b1two
- Czytacz
-

kapela20 - Czytacz

-

Edek12345 - Members
Skoro ktoś już zagaił na temat lakierowania pod kolor... to czy ktoś z was robił to własnoręcznie? Ja mam zderzaki 50/50 w kolorze auta i zastanawiam się czy nie polakierować w całości ( kolor bordo ).
-

Kaoz - Czytacz