Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
taaak... nawet jak masz rdzę to w magiczny sposób się zarasta i nie ma po niej śladu
teoretycznie i podobno w bardzo sprzyjających warunkach coś to daje - ale nie nastawiaj się że sól na gołej blasze nic nie zrobi z takim ustrojstwem. Wolałbym tą kasę wydać na baranka jednak
teoretycznie i podobno w bardzo sprzyjających warunkach coś to daje - ale nie nastawiaj się że sól na gołej blasze nic nie zrobi z takim ustrojstwem. Wolałbym tą kasę wydać na baranka jednak

-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
-

Karol B. - Members
może i pic na wode ale kiedyś widziałem w tv jak dawali sztabe jakiegoś metalu (może cynk niepamiętam) do rury metalowej gdzieś która służyła do przesyłu morskiej wody ,chłodzenie czegoś wielkiego chyba elektrowni. i wymieniali ten metal co kilka lat ,żeby rury stalowe nie rdzewiały . gdzieś wkładają ten metal do trumien metalowych i nie korodują .tylko nie moge skojarzyć co to za metal . oj wiek robi swoje
[ Dodano: 2012-12-10, 06:56 ]
mam znalazłem
Ochrona katodowa polega na tym, że do konstrukcji chronionej dołącza się zewnętrzną anodę w postaci metalu o potencjale elektrodowym niższym niz materiał chronionej konstrukcji. Płyta taka nazywa się protektorem.
Połączenie protektora z konstrukcją chronioną wykonuje się przez bezpośredni styk lub za pomocą przewodnika. Dołączony do konstrukcji protektor dostarcza elektronów potrzebnych do redukcji tlenu. Materiał chronionej konstrukcji staje się katodą i nie koroduje. Dobrym materiałem na protektor dla konstrukcji pracujacych w wodzie morskiej jest cynk. Ma on zastosowanie do ochrony kadłubów statków, kotłów i rurociągów.
[ Dodano: 2012-12-10, 06:56 ]
mam znalazłem
Ochrona katodowa polega na tym, że do konstrukcji chronionej dołącza się zewnętrzną anodę w postaci metalu o potencjale elektrodowym niższym niz materiał chronionej konstrukcji. Płyta taka nazywa się protektorem.
Połączenie protektora z konstrukcją chronioną wykonuje się przez bezpośredni styk lub za pomocą przewodnika. Dołączony do konstrukcji protektor dostarcza elektronów potrzebnych do redukcji tlenu. Materiał chronionej konstrukcji staje się katodą i nie koroduje. Dobrym materiałem na protektor dla konstrukcji pracujacych w wodzie morskiej jest cynk. Ma on zastosowanie do ochrony kadłubów statków, kotłów i rurociągów.
- dezerter35
- Czytacz
tyle teorii. Praktyka zaś jest taka że urządzenie jest na rynku z 20 lat, słyszał czytał ktoś coś pozytywnego od użytkowników na całym świecie? Bo ja nie. Chyba rzecz jest ciekawa tylko teoria nie przenosi się w praktykę
- pablomed
- Members
Aaaaaha haha, ej no panowie, czegoś takiego jeszcze nie słyszałem
Hmm ale co jeśli to prawda
Hmm ale co jeśli to prawda

R.I.P Mystic B. [*]
-

BartheZz_3 - Members
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
a zrobie tak; wezmę dwie śruby jedną z dołączonym kawałkiem cynku a drugą bez niczego i rzucę je krzaki zobacze co będzie wiosną (jak o tym nie zapomne ) a co mi szkodzi
choć z drugiej strony.......
jeżeli do wyważania stosuje się ciężarki z cynku to.... felgi nie powinny korodować a jest inaczej . lipa
choć z drugiej strony.......
jeżeli do wyważania stosuje się ciężarki z cynku to.... felgi nie powinny korodować a jest inaczej . lipa
- dezerter35
- Czytacz
-

mariusz325 - Gaduła
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1900
- Nadwozie: 5-drzwiowe
dezerter35 napisał(a):mariusz325 napisał(a)::wstyd: po magnetyzerach kolej przyszła na kolejne cuda![]()
to nie cuda to nauka
Tak ,racja ,nauka ale robienia szarego człowieka za ci..a

-

mariusz325 - Gaduła
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1900
- Nadwozie: 5-drzwiowe