Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Brak spryskiwacza z tylu..
Tak jak w temacie, gdy chce spryskac tylna szybe slychac jak pompa pracuje, ale plyn nie leci.. wycieraczka pracuje..gdzie szukac przyczyny?
- jatromb
- Czytacz
-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
elo miałem tez taką akcje jak ty u mnie wystarczyło zdjąc pokrywe od tylniej klapy odłączyc węzyk i przepchać dysze spryskiwacza i jest juz ok potem jak juz b ok to szpilką wyreguluj strumien zeby pryskało ci na szybe a nie na dach
[ Dodano: 2008-01-24, 19:37 ]
najlepiej jest sprawdzić czy niemasz przerwanego węzyka tak-- po zdjęciu osłony tylniej klapy odłącz wezyk od dyszw spryskiwacza i nacisnij spryskiwanie tylniej szyby -jezeli tryśnie płyn to znaczy ze masz zatkaną dysze tylnią tylko- a jezeli nie to masz zerwany gdzieś wezyk -pozdrawiam
[ Dodano: 2008-01-24, 19:37 ]
najlepiej jest sprawdzić czy niemasz przerwanego węzyka tak-- po zdjęciu osłony tylniej klapy odłącz wezyk od dyszw spryskiwacza i nacisnij spryskiwanie tylniej szyby -jezeli tryśnie płyn to znaczy ze masz zatkaną dysze tylnią tylko- a jezeli nie to masz zerwany gdzieś wezyk -pozdrawiam
-

bleky99 - Badacz tematu
Czesc mialem ten sam problem identyczne objawy tez rozkrecalem tylna klape, sprawdzalem przewod plyn w zbiorniczku
hehe wiec powiem Ci co mi pomoglo.Otoz wzialem mocna szpilke i wlozylem ja w dysze spryskiwacza przepchalem ja ile sie da pare razy tylko uwazaj bys jej nie zlamal i od tamtej chwili po tym zabiegu ciesze sie czysta szyba w moim malenstwie:)
hehe wiec powiem Ci co mi pomoglo.Otoz wzialem mocna szpilke i wlozylem ja w dysze spryskiwacza przepchalem ja ile sie da pare razy tylko uwazaj bys jej nie zlamal i od tamtej chwili po tym zabiegu ciesze sie czysta szyba w moim malenstwie:)- stkprfritz
- Berbeć
Nie mam pojęcia jak wymienia się dyszę. Miałem takie same objawy jak ty, nie kąbinowałem nic ze szpilką, bo i tak nie koniecznie musi zadziałać, po prostu przedmuchałem dyszę pąpką do roweru. Pozdrawiam
- mlodypietrucha
- Berbeć
• Strona 1 z 1