Witam,
Mam mały problem gdyż muszę wymienić oba przednie błotniki (powód - rudy wżera i to mocno) i stąd moje pytanie: Czy ktoś już je wymieniał? Czy mogę to wymienić sam czy lepiej dać do warsztatu i ile mogą za to chcieć? Jeśli ktoś wymieniał to proszę o pomoc co trzeba odkręcać itp.
Szukałem ale nie mogłem znaleźć podobnego tematu...
Z góry dziękuje za odpowiedź
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Popieram zdanie przedmówcy. Jeżeli masz pojęcie to dasz radę sam sobie to zrobić.
To nic wielkiego: odkręcasz zderzak, możesz odkręcić również koło wtedy łatwiej będzie Ci wsadzić/wyjąć nadkole bo to też trzeba odkręcić no i w zasadzie to wszystko.
Ogólnie nic trudnego. Wystrzegaj się zamienników, one różnią się nieznacznie wymiarami od oryginałów i potem przy montażu wychodzą herezje ze szczelinami.
To nic wielkiego: odkręcasz zderzak, możesz odkręcić również koło wtedy łatwiej będzie Ci wsadzić/wyjąć nadkole bo to też trzeba odkręcić no i w zasadzie to wszystko.
Ogólnie nic trudnego. Wystrzegaj się zamienników, one różnią się nieznacznie wymiarami od oryginałów i potem przy montażu wychodzą herezje ze szczelinami.
[shadow=red] Sprzedam 2 x Kawa ZX-6R, 2001r oraz 2004r (636 na wtrysku) [/shadow] Sprzęty w nienagannej kondycji... Więcej info na PW.
-

Repsol - Badacz tematu
opolanin napisał(a):pepik, sam sobie wymień, ściągasz zderzak i odkręcasz błotnik, tam nie ma żadnego problemu, szkoda kasy na warsztaty
popieram, znam to z doświadczenia, wymieniałem u siebie, 3 godziny roboty i po sprawie, robiłem to praktycznie sam i sobie poradziłem, mimo tego, że robiłem coś takiego pierwszy raz w życiu

Repsol napisał(a):Wystrzegaj się zamienników, one różnią się nieznacznie wymiarami od oryginałów i potem przy montażu wychodzą herezje ze szczelinami.
święta racja, ja niestety zdecydowałem się na zamiennik i miałem sporo zabawy żeby go dopasować, gdybym miał orginał pewnie zrobił bym wszystko w jakieś 1,5 godziny.
Pozostaje tylko kwestia koloru, możesz szukać w podobnym odrazu ale możesz mieć ciężko znaleźć, a nawet jak znajdziesz o tym samym numerze to się może różnić delikatnie odcieniem. Najlepiej było by chyba dać to do lakiernika przed założeniem, ale też nie am gwarancji, że dobrze dobierze kolor.
-

Snejk18 - Fanatyk
Antoine napisał(a):czyli co? oryginal? 600zl/szt w ASO...
A kto powiedział, że musi być nówka z ASO. A Alledrogo sprzedają używek na pęczki, malować i tak będzie musiał, czy kupi ori czy podróbę więc taka opcja chyba wydaje się najrozsądniejsza.
-

Snejk18 - Fanatyk
Antoine napisał(a):Repsol napisał(a): Wystrzegaj się zamienników, one różnią się nieznacznie wymiarami od oryginałów i potem przy montażu wychodzą herezje ze szczelinami.
czyli co? oryginal? 600zl/szt w ASO...![]()
Oryginał ale używka... bo w ASO chyba mało kto kupuje elementy karoserii do tak popularnych i leciwych aut jakim jest Golf trójka.
Kolega Snejk18, przytoczył Ci drogę (jedną z wielu) jaką możesz nabyć taki element.
[shadow=red] Sprzedam 2 x Kawa ZX-6R, 2001r oraz 2004r (636 na wtrysku) [/shadow] Sprzęty w nienagannej kondycji... Więcej info na PW.
-

Repsol - Badacz tematu
ja wymieniałem u siebie błotniki... załozyłem błotniki na owalny kierunek z tym że lewy udało mi sie dorawać w bardzo ładnym stanie - oryginał z 97r.za 70zł natomiast prawy juz poszedł zamiennik...
aby poznać błotnik czy jest ori to jest wybite na nim logo VW audi w miejscu na pasie gdzie jest przykrecany błotnik pod zderzakiem...
aby poznać błotnik czy jest ori to jest wybite na nim logo VW audi w miejscu na pasie gdzie jest przykrecany błotnik pod zderzakiem...
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Snejk18 napisał(a):A kto powiedział, że musi być nówka z ASO. A Alledrogo sprzedają używek na pęczki, malować i tak będzie musiał, czy kupi ori czy podróbę więc taka opcja chyba wydaje się najrozsądniejsza.
patrzylem za uzywkami na allegro to wszystkie sa zgnite i kosztuja po 150zl

-

Antoine - Czytacz
ja ostatnio na gieldzie w gliwicach kupilem za 90zl blotnik w idealnym stanie z 97r, pomalowalem i jest jak nowy. zamiennika nie kupuj. 1 raz ze szybko go ruda bierze a 2 to pasowanie. przed zalozeniem proponuje posmarowac blotnik od wew strony smarem STP( kosytuje chyba8 zl wiadereczko) pozwoli to lepiej zabezpieczyc blotnik przed korozja
-

Nowal - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Witam. Też przymierzam się do wymiany błotników. Niestety lakier jest śliczny bo zielony perłowy lc6p i ciężko polakierować.
A tu stronka z dobrymi błotnikami i to nówkami
http://www.egaraz.com/offer,cat,33461,1 ... wozia.html
A tu stronka z dobrymi błotnikami i to nówkami
http://www.egaraz.com/offer,cat,33461,1 ... wozia.html
- weep86
- Berbeć
• Strona 1 z 1