Cześć
Mam pytanie .czy do wersji MK3 GT z 95 roku pasują błotniki z innych modeli czy są jakieś różnice?Chodzi mi o dopasowanie ,czy nie bedzię problemu z założeniem z innego modelu.Nie chodzi mi o różnice w otworze na kierunki.Na co zwracac uwagę przy zakupie takiego błotnika?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
bluder napisał(a):Cześć
Mam pytanie .czy do wersji MK3 GT z 95 roku pasują błotniki z innych modeli czy są jakieś różnice?Chodzi mi o dopasowanie ,czy nie bedzię problemu z założeniem z innego modelu.Nie chodzi mi o różnice w otworze na kierunki.Na co zwracac uwagę przy zakupie takiego błotnika?
Do pazdziernika 95 kierunek > Prostokatny
Od pazdziernika 95 kierunek > Owalny
innych różnic nie ma...
na co sie patrzec hmm na dol blotnik, na to co laczy sie z progiem oraz na caloksztalt

-

K@mil - POMOCNIK

błotniki są takie same, różnica tak jak piszesz jest w kierunkach (kwadratowe i owalne, lub w ogóle bez czyli us wersja), najlepiej dorwać zdrowy błotnik oryginalny, bo z zamiennikami różnie bywa, chodzi o dopasowanie
. jak zamiennik kupujesz to najlepiej w podkładzie, jeżeli chcesz kupić oryginał to zwróć uwagę na dolną część błotnika, tam gdzie powinien być chlapacz. on najczęściej gnije
. jak zamiennik kupujesz to najlepiej w podkładzie, jeżeli chcesz kupić oryginał to zwróć uwagę na dolną część błotnika, tam gdzie powinien być chlapacz. on najczęściej gnije-

kryhaziom - Badacz tematu
no oglądałem dzisiaj właśnie na szrocie takie używki i wszytkie były już nadszarpniętę rdzą.zastanawiam sie czy nie zamówic z allegro,ale właśnie dużo jest opini o tych zamiennikach,że źle je potem dopasować.Zapewne trzeba to wszytko jakos uszczelinc po zalozeniu,może ma ktoś jakąś porade na ten temat?
-

bluder - Czytacz
nie uszczelnić tylko zakonserwować
.
Wystarczy przed zakręceniem pomalować go od środka a po zakręceniu spryskać woskiem do profili zamkniętych. I spokoj na kilka lat:P
.
Wystarczy przed zakręceniem pomalować go od środka a po zakręceniu spryskać woskiem do profili zamkniętych. I spokoj na kilka lat:P
-

gello1 - Gaduła
-

Nowal - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
• Strona 1 z 1