Awaria centralnego zamka

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

Awaria centralnego zamka

Postprzez damian90222 » 28 maja 2013, o 17:58

Moj problem wygłąda następująco. Zamykalem wczoraj auto z kluczyka, pompa centralnego zamka strasznie dlugo chodzila. Spieszylo mi sie na szkolenie, wiec zostawilem tak auto, zamknelo sie. lecz pompa caly czas chodzila. Kiedy wrocilem po jakiejs godz. zastalem otwarte auto. Pompa przestala odpowiadac na ruch kluczem w zamku. Od srodka kiedy zamkne drzwi, takze nie zamykaja sie wszystko, lecz tylko jedne, te ktore zamykam. Jaka moze byc przyczyna? Czy wysiadla pompa centralnego zamka, czy moze byc cos innego jeszcze?
Essssaaaa
damian90222
Berbeć
 
Posty: 12
Dołączył(a): 16 maja 2012, o 18:44
Lokalizacja: mielec

Awaria centralnego zamka

 

Postprzez robercik » 29 maja 2013, o 21:56

masz rozczelniony uklad centralnego zamka,krotko mowiac gdzies masz dziurke i :-x ci powietrze,szukaj dziurki
Ostatnio edytowano 30 maja 2013, o 13:09 przez robercik, łącznie edytowano 1 raz
robercik
Badacz tematu
 
Posty: 313
Dołączył(a): 23 sie 2008, o 19:06
Lokalizacja: łuków

Postprzez damian90222 » 30 maja 2013, o 10:59

Przy rozszczelnionym ukladzie pompa sie wogole nie powinna zalaczac, tak jak jest to u mnie?
Essssaaaa
damian90222
Berbeć
 
Posty: 12
Dołączył(a): 16 maja 2012, o 18:44
Lokalizacja: mielec

Postprzez robercik » 30 maja 2013, o 11:27

bedzie chodzic pare sekund a tam gdzie jest dziura bedzie slychac syczenie
robercik
Badacz tematu
 
Posty: 313
Dołączył(a): 23 sie 2008, o 19:06
Lokalizacja: łuków

Postprzez Pro100 » 30 maja 2013, o 13:14

damian90222 napisał(a):Przy rozszczelnionym ukladzie pompa sie wogole nie powinna zalaczac, tak jak jest to u mnie?


Tak jak kolega wyżej Ci napisał, będzie jeszcze jakiś czas chodziła i się wyłączy. Zamknij auto i słuchaj skąd syczy, prawdopodobnie wężyk wypadł z tej gumowej "przedłużki" po złączeniu powinno być okej, możesz nawet na te plastikowe zapinki ścisnąć aby mieć pewność. Najczęściej wypadają wężyki przy drzwiach.
Avatar użytkownika
Pro100
VIP
 
Posty: 2623
Dołączył(a): 22 cze 2008, o 16:38
Lokalizacja: Pruszcz Gdański
Rocznik: 93
Silnik: R32
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez damian90222 » 31 maja 2013, o 10:05

No wlasnie, skoro powinna chodzic przy rozszczelnionym, to u mnie nie jest rozszczelniony bo pompa wogole sie nie wlacza

[ Dodano: 2013-05-31, 13:07 ]
Pompka sie spalila, problem rozwiazany, dzieki za pomoc :D
Essssaaaa
damian90222
Berbeć
 
Posty: 12
Dołączył(a): 16 maja 2012, o 18:44
Lokalizacja: mielec


- - -



Powrót do Nadwozie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości