zmiana numeru Vin

Rozmowy bez żadnych ograniczeń. ;)

Moderator: Moderator

zmiana numeru Vin

Postprzez miras200888 » 24 sty 2014, o 22:51

Jak w temacie, ktoś się orientuje czy można zmienić numer vin w golfie? Chodzi ni że myślę nad kupnem innej karoserii tego samego koloru też 3 dzwiowe. Czy wogóle jest taka możliwość ??
Avatar użytkownika
miras200888
Badacz tematu
 
Posty: 331
Dołączył(a): 16 sty 2010, o 19:48
Lokalizacja: Jelenia Góra

zmiana numeru Vin

 

Postprzez łukasz1983 » 25 sty 2014, o 00:11

miras200888, Dobrze zrozumiałem,chcesz zmienić wytłoczony numer VIN?
Jeżeli tak to jest to nie możliwe z punktu prawa,bo VIN jest jak PESEL,jest przypisany do jednego samochodu.
Avatar użytkownika
łukasz1983
Members
 
Posty: 2079
Dołączył(a): 2 wrz 2012, o 16:40
Lokalizacja: RKR
Rocznik: 1993
Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez benek » 25 sty 2014, o 00:22

jakoś to jest gdzieś słyszałem o wizycie na stacji diagnostycznej
to nie świat mknie do przodu
to ty za.........
Gaz jest do zapalniczek
Ropa do traktorów
benek
Gaduła
 
Posty: 483
Dołączył(a): 20 sty 2014, o 17:12
Lokalizacja: Kruszwica

Postprzez miras200888 » 25 sty 2014, o 06:53

łukasz1983, Chodzi ni o zmianę vin w dowodzie rejestracyjnym, bo myślę nad kupnem innej karoserii i żebym mógł wszystko sobie przerzucić z mojej do dawcy, tylko ze dawcą jest z Niemiec ściągnięty.
Avatar użytkownika
miras200888
Badacz tematu
 
Posty: 331
Dołączył(a): 16 sty 2010, o 19:48
Lokalizacja: Jelenia Góra

Postprzez lucass1986-mk3 » 25 sty 2014, o 09:07

witam wg tego co piszą jest możliwe https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q= ... TJuL0ZmIxQ
lucass1986-mk3
Berbeć
 
Posty: 7
Dołączył(a): 17 sie 2012, o 12:25
Lokalizacja: sosnowiec

Postprzez łukasz1983 » 25 sty 2014, o 09:57

miras200888, A to co innego.To chyba jest możliwe.
Avatar użytkownika
łukasz1983
Members
 
Posty: 2079
Dołączył(a): 2 wrz 2012, o 16:40
Lokalizacja: RKR
Rocznik: 1993
Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez hanawald » 25 sty 2014, o 10:07

bez żadnych problemów możesz zmienic nr vin tylko przed przekładką jedż do urzedu komunikacji i dowiedz sie jakie dokumenty potrzebujesz , ;-)
Avatar użytkownika
hanawald
Members
 
Posty: 1461
Dołączył(a): 21 wrz 2012, o 15:17
Lokalizacja: dobrzyn nad wisłą CLI
Rocznik: 97
Silnik: 1.9 tdi
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez miras200888 » 25 sty 2014, o 12:07

a powiedzie czy jest sens ? czy nie bedzie prosciej zarejestrowac tego dawce co zniemiec jest sprowadzony ? a to tak w tedy na spokojnie wszysko bym poprzekładał ze swojego mk3
Avatar użytkownika
miras200888
Badacz tematu
 
Posty: 331
Dołączył(a): 16 sty 2010, o 19:48
Lokalizacja: Jelenia Góra

Postprzez hanawald » 25 sty 2014, o 12:15

ciężko mi powiedzieć tak jak w jednym przypadku tak i w drugim przypadku jest taka sama sytuacja , podejrzewam że taniej i mniej będzie załatwiania przepisania nr vin dokładnie dowiesz sie w wydziale komunikacji pozdrawiam
Avatar użytkownika
hanawald
Members
 
Posty: 1461
Dołączył(a): 21 wrz 2012, o 15:17
Lokalizacja: dobrzyn nad wisłą CLI
Rocznik: 97
Silnik: 1.9 tdi
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez miras200888 » 25 sty 2014, o 12:48

hanawald, dzięki. A diagnosta będzie wiedział czy można tal zrobi i bym mógł się dowiedzieć jakie koszta u niego były by
Avatar użytkownika
miras200888
Badacz tematu
 
Posty: 331
Dołączył(a): 16 sty 2010, o 19:48
Lokalizacja: Jelenia Góra

Następna strona




Powrót do Na luzie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości