Zgubione Kluczyki

Rozmowy bez żadnych ograniczeń. ;)

Moderator: Moderator

Postprzez vinni_pl » 28 gru 2012, o 00:52

dzejko napisał(a):
strzeliniasty napisał(a):dzejko, hmm

a probowales wlozyc klucz z innego golfa??

w moim poprzednim golfie kumpel zrobil sobie jaja ze go otworzy kluczykami od swojego golfa wlozyl w zamek przekrecil i auto sie otworzylo :P


Smieszne ale prawdziwe :-) tak samo otworzylem golfa, dzisiaj bylem u klucznika. Mowil ze, ze stacyjka albo zamkiem od drzwi dorobi mi komplet w 15minut. Koszt 100zl. Chyba to bedzie najrozsadniejsze rozwiazanie.


Drogi ten klucznik, :-o mi za dorobienie klucza do golfa powiedział 20 zł <haha> :lol:

[ Dodano: 2012-12-27, 23:53 ]
strzeliniasty napisał(a):dzejko, haha czyli kluczyki z innego auta daly rade??

temat trzeba bedzie usunac - info dla zlodziei haha

:D uważaj na gofera, Wrocław nie daleko dla mnie ; D
Avatar użytkownika
vinni_pl
Badacz tematu
 
Posty: 315
Dołączył(a): 10 lis 2012, o 00:15
Lokalizacja: Wałbrzych

 

Postprzez marcinkazimierz » 28 gru 2012, o 09:08

a ile wam krzycza za klucz z immobilajzerem
marcinkazimierz
Gaduła
 
Posty: 530
Dołączył(a): 27 kwi 2012, o 20:54
Lokalizacja: Lublin

Postprzez dzejko » 29 gru 2012, o 11:50

vinni_pl napisał(a):
dzejko napisał(a):
strzeliniasty napisał(a):dzejko, hmm

a probowales wlozyc klucz z innego golfa??

w moim poprzednim golfie kumpel zrobil sobie jaja ze go otworzy kluczykami od swojego golfa wlozyl w zamek przekrecil i auto sie otworzylo :P


Smieszne ale prawdziwe :-) tak samo otworzylem golfa, dzisiaj bylem u klucznika. Mowil ze, ze stacyjka albo zamkiem od drzwi dorobi mi komplet w 15minut. Koszt 100zl. Chyba to bedzie najrozsadniejsze rozwiazanie.


Drogi ten klucznik, :-o mi za dorobienie klucza do golfa powiedział 20 zł <haha> :lol:

[ Dodano: 2012-12-27, 23:53 ]
strzeliniasty napisał(a):dzejko, haha czyli kluczyki z innego auta daly rade??

temat trzeba bedzie usunac - info dla zlodziei haha

:D uważaj na gofera, Wrocław nie daleko dla mnie ; D



20 zł za dorobienie to moze tak, ale nie za "zrobienie" nowego bez "starego" poniewaz klucznik musial by oddtworzyc klucz na podstawie stacyjki badz zamka od drzwi. Jeszcze co smiszniejsze, co sie dowiedzialem to ze klucz, ktorym otworzylem auto nie byl wcale od golfa tylko od Audi 80 (seryjna produkcja 2 kluczy, jeden od zamka - drugi od stacyjki) Jeszcze lepsza akcja byla jak dorobilem kluczyk do audi zeby moc otwierac auto (koszt uslugi 25zl) a potem sprawdzajac stacyjke z auta bo mialem druga dokupiona (wczesniejszy problem z zaplonem w golfie) to okazalo sie ze ta dokupiona stacyjka (od seata) z kluczykiem tez otwiera i zamyka mi auto... Nie mam immobilaizera ale to wszystko jest jakies chore, ciekaw jestem czym jeszcze moge otworzyc auto, moze kluczami od piwnicy...

Teraz koniec tej zabawnej historii. Otworzylem auto 200'stoma kluczami (zart), wsadzilem nowa stacyjke do auta to dokupiona wczesniej od seta niby wszystko pasowalo, przekrecam kluczyk - wszystkie kontrolki sie pala, ale nie ma zaplonu. Co wy na to ?? Porownujac pozniej stacyjki brakuje jednego bolca w gniazdku :( czy to moze byc to ? Czy moze dzialanie stacyjki zalezy rowniez od rodzaju pojemnosci silnika ?
dzejko
Berbeć
 
Posty: 4
Dołączył(a): 23 mar 2012, o 20:11
Lokalizacja: Chodzież

Postprzez radomiak » 29 gru 2012, o 21:53

dla tych co doradzaja tluc szybe albo rwac zamek srubokretem :-o


http://www.youtube.com/watch?v=1N7fIvTOXQM

no chyba ze rygielki sa rowne po zamknieciu(ale tez jest sposob)

juz pare aut tak otworzyłem raz nawet spedzilem 2 h na komedzie z wlascicielem bmw :-)
VW GOLF 1,9TDI 1z GT 66KW/90KM 95r
Yaesu FT-857D/President Texas/HF-P1/HV-10
Avatar użytkownika
radomiak
Gaduła
 
Posty: 464
Dołączył(a): 11 paź 2008, o 12:10
Lokalizacja: KOŁOBRZEG

Poprzednia strona

- - -



Powrót do Na luzie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości