v12 w mk3?

Rozmowy bez żadnych ograniczeń. ;)

Moderator: Moderator

v12 w mk3?

Postprzez rastamaniek » 2 sie 2013, o 04:01

http://motokiller.pl/92277/SWAP

czy ktoś wie coś wiecej?
20 JAHRE by RASTAmaniek czyli "stare ale JAHRE"
Obrazek
rastamaniek
Czytacz
 
Posty: 101
Dołączył(a): 19 lut 2011, o 23:50
Lokalizacja: Wyszków Mazowieckie

v12 w mk3?

 

Postprzez BartheZz_3 » 2 sie 2013, o 07:52

kolega Tochu z tego forum :) to na bank jego auto :P
R.I.P Mystic B. [*]
Avatar użytkownika
BartheZz_3
Members
 
Posty: 4317
Dołączył(a): 16 cze 2011, o 10:24
Lokalizacja: PMI
Rocznik: 95
Silnik: 1Z
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez Paweu » 2 sie 2013, o 12:57

rastamaniek napisał(a):http://motokiller.pl/92277/SWAP

czy ktoś wie coś wiecej?


Noo... ja wiem... Ten silniki to tej karoserii na podnośniku ... ;-)
Avatar użytkownika
Paweu
Members
 
Posty: 4273
Dołączył(a): 6 maja 2011, o 17:34
Rocznik: 1111
Silnik: 0.8
Paliwo: CNG
Nadwozie: cabrio

Postprzez scyzormks » 2 sie 2013, o 15:57

Ladny wałek :super:
Avatar użytkownika
scyzormks
Gaduła
 
Posty: 633
Dołączył(a): 17 maja 2012, o 16:53
Lokalizacja: Wojkowice

Postprzez K@mil » 2 sie 2013, o 16:25

rastamaniek napisał(a):czy ktoś wie coś wiecej?


ściema, poczytaj komentarze...

Kod: Zaznacz cały
POWIEM TAK :D

ludzie jesteście zajebiści :D

nie myślałem, że KTOKOLWIEK to weźmie na serio :D:D:D :D :D


ziomek ogarnia to ferrari, ja tylko sobie fotki popykałem :D

myślałem, że opis v12 w trójce cabrio jest dosyć ironiczny :D :D


pozdr :D
Avatar użytkownika
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK
 
Posty: 4895
Dołączył(a): 30 lis 2007, o 19:15
Lokalizacja: NDZ/CT

Postprzez rastamaniek » 4 sie 2013, o 02:32

takżem czuł
20 JAHRE by RASTAmaniek czyli "stare ale JAHRE"
Obrazek
rastamaniek
Czytacz
 
Posty: 101
Dołączył(a): 19 lut 2011, o 23:50
Lokalizacja: Wyszków Mazowieckie

Postprzez chomik » 4 sie 2013, o 10:03

Toć tochu wała zrobił a teraz pół polski bedzie myślało że robi swapa ;)
Avatar użytkownika
chomik
Fanatyk
 
Posty: 1172
Dołączył(a): 29 lis 2010, o 01:26
Lokalizacja: Toruń

Postprzez killah » 5 sie 2013, o 09:05

a czy technicznie jest to realne?
killah
 

Postprzez Opik » 5 sie 2013, o 09:41

sam silnik ze skrzynią bez problemu wejdzie z technicznego punktu widzenia, problem może być z umieszczeniem chłodnic, ale niektóre Ferrari dla lepszego wyważenia miały je z przodu (nie wiem czy Testarossa przypadkiem do nich nie należy) + przeogromnie długie węże. Także to mogłoby wejść na przód pod maskę. Problem zaczynałby się przy skrzyni biegów, o ile sama wejdzie, to już całość (skrzynia, przeguby, półośki) będą o wieeeeele za szerokie. Więc albo kombinacja z innymi, króciutkimi półośkami albo (lub także) mocne wypchnięcie tylnych kół na zewnątrz i dopasowanie do tego całej budy. A w takim razie można by poszerzone błotniki przeciągnąć dalej i zrobić boczne wloty powietrza do dodatkowego chłodzenia silnika i do filtrów.
Po tym zabiegu podłączenie wiązki wydaje się kosmetyką :hyhy:
Avatar użytkownika
Opik
Members
 
Posty: 7058
Dołączył(a): 28 lis 2011, o 22:22
Lokalizacja: Lublin
Silnik: 2.0
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Michu! » 8 sie 2013, o 11:45

może kiedyś ktoś sie porwie na takiego swapa :-D w koncu polak potrafi prawda? a taki golf na 1/4 robiłby szał :-o
Avatar użytkownika
Michu!
Badacz tematu
 
Posty: 345
Dołączył(a): 27 maja 2012, o 11:30
Lokalizacja: Knurów
Rocznik: 1993
Silnik: 1.4 ABD
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe





Powrót do Na luzie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości