Witam wszystkich , mam nietypowy problem .
Mianowicie 24.08.11 sprzedałem swojego golfa osobie która m.in jest handlarzem , umowa spisana ,wyrejestrowanie,i ubezpieczenie wymówione .
On tego golfa po jakimś miesiącu sprzedał dalej ....
wczoraj dostałem list z mandatem z foto radaru ,zdjęcie pstryknięte 22.11 .
Moje pytanie jest następujace :
czy ten handlarz może sprzedać dalej auto nie przerejestrowujac go na siebie (golf cały czas jest na mnie , na moich nr rej ) i czy nowy nabywca nie musi go zarejestrować na siebie ...
Pewnie pomoże wizyta z umowa na komisariacie ale co z przerejestrowaniem ..czemu to auto jest nadal na mnie jak ja zgłosiłem sprzedaż
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
saladrus, wiekszosci handlarzy tak robi..... niektorzy jezdza po kilka lat na nie swoich nr tylko placa polise.... A z fotka to zadzwon do tych co Ci wyslali powiedz ze to nie ty jechales ani nikomu nie dawales tylko ze sprzedales auto i mozesz im wyslac umowe sprzedazy......
Auto moze isc z rak do rak nawet co tydzień ale ten kto bedzie chcial zarejestrowac auto bedzie musial miec te wszystkie umowy od twojej po ostatnia....
Auto moze isc z rak do rak nawet co tydzień ale ten kto bedzie chcial zarejestrowac auto bedzie musial miec te wszystkie umowy od twojej po ostatnia....
-

GrZeChU91 - Members
No jesli poszedl dalej to raczej nie..... a co do mandatu mowie zadzwon powiedz jaka jest sytuacja bo skarbowka Ci wejdzie na PIT'a
Ogolnie to jest bezprawinie robione ale jakas tam ustawa jest ze w ciagu 30 dni musisz auto zarejestrowac.Oczywiscie wiekszosc tego nie przestrzega i jezdza na tych tablicach co kupili ale oplacaja skladke juz na siebie z tym nr rej.
Ogolnie to jest bezprawinie robione ale jakas tam ustawa jest ze w ciagu 30 dni musisz auto zarejestrowac.Oczywiscie wiekszosc tego nie przestrzega i jezdza na tych tablicach co kupili ale oplacaja skladke juz na siebie z tym nr rej.
-

GrZeChU91 - Members
dokladnie robisz ksero umowy kupna sprzedazy , ksero wypowiedzianej polisy wysylasz tam skad przyszlo Ci zdjecie i po problemie
jak sprzedaz samochod i go wyrejestrujesz to juz Cie nie obchodzi co sie z nim dalej dzieje nie jest Twoj i nie masz z nim nic wspolnego
jak sprzedaz samochod i go wyrejestrujesz to juz Cie nie obchodzi co sie z nim dalej dzieje nie jest Twoj i nie masz z nim nic wspolnego
-

bioly21 - Gaduła
skąd pismo przyszło?
czesto jest numer tel i dzwonisz podajesz numer mandatu sprawy .. i mówiesz co jest że nie jestes włascicielem auta
twoja odpowiedzialmosc za auto skonczyła sie w dniu sprzedaży tak jak umowe spisałeś
to jest Twój dowód zbycia prawa do auta
od tego momętu nabywca przejmuje ciażace na nim obowiazki takie jak ubezieczenie czy mandaty przeglądy ...
czyli jeszcze raz
dzwonisz tam skąd jest pismo i zgłaszasz co i jak jest i powiedzą co zrobic
lub na komende do okienka tam tosamo zrobią pokieruja cie
czesto jest numer tel i dzwonisz podajesz numer mandatu sprawy .. i mówiesz co jest że nie jestes włascicielem auta
twoja odpowiedzialmosc za auto skonczyła sie w dniu sprzedaży tak jak umowe spisałeś
to jest Twój dowód zbycia prawa do auta
od tego momętu nabywca przejmuje ciażace na nim obowiazki takie jak ubezieczenie czy mandaty przeglądy ...
czyli jeszcze raz
dzwonisz tam skąd jest pismo i zgłaszasz co i jak jest i powiedzą co zrobic
lub na komende do okienka tam tosamo zrobią pokieruja cie
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
• Strona 1 z 1