Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Silnik, złom, ile?
Witam! przyszedł czas na wymianę silnika , i chciałbym sie dowiedzieć jak by to wyglądało z oddaniem starego silnika na złom. orientuje se ktos jakie pieniążki za to ?
-

MirekMk3 - Czytacz
jak oddajesz to dostaniesz grosze , przy zakupie liczą jak za zboże często nie wiedząc co sprzedają . Więcej chyba wezmiesz jak go zważysz w skupie oczywiście w częściach
a czesć popierdółków z niego opchniesz np, dekle , kroćce , uchwyty zależy co na nim zostało
pytałem ostatnio o skrzynie na jednym takim składowisku , auto stało tam chyba z pół roku ( sądząc po ilosci korozji wszędzie - bez drzwi , maski ,klapy itp ) - gość rzucił na ostro 400 . Jak zapytałem o zwrot w razie czego (gwarancja) to odesłał mnie śmiejac się do serwisu i zaproponował odkupienie - za 50 zł
a czesć popierdółków z niego opchniesz np, dekle , kroćce , uchwyty zależy co na nim zostało
pytałem ostatnio o skrzynie na jednym takim składowisku , auto stało tam chyba z pół roku ( sądząc po ilosci korozji wszędzie - bez drzwi , maski ,klapy itp ) - gość rzucił na ostro 400 . Jak zapytałem o zwrot w razie czego (gwarancja) to odesłał mnie śmiejac się do serwisu i zaproponował odkupienie - za 50 zł

był MÓJ DRAGOONGREEN jest Borówka VARIANT
-

thomasg - Gaduła
ostatnio odwiozłem 1.6 8V z astry F
Rozebrany czyli alu i żeliwo osobno 160zł
Pytałem na nast. raz żeby nie rozbierać to w całości ok 100zł więc opłaca sie rozebrać (nawet młotkiem
)
Rozebrany czyli alu i żeliwo osobno 160zł
Pytałem na nast. raz żeby nie rozbierać to w całości ok 100zł więc opłaca sie rozebrać (nawet młotkiem
)Mój Panzerwagon moj-golf/butelkowy-mkiii-zybiego-t40942.html
-

zybi - Badacz tematu
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Na złomie kupią go jako złom "gruby' czyli 0,90 - 1 pln za 1 kg W zależności od regiony i ceny skupu . Jak porozkręcasz i posegregujesz na pewno parę groszy więcej będzie np. Alu ok. 4,5 / 1 kg . Chyba , że aparat lub co innego masz sprawne (np .podstawa filtra )wystaw do sprzedaży

-

pietrasiak2 - Members
na zlomie policza Ci normalnie 1zl czy 80 gr. i zważą, jak masz czas to się baw i rozbierz na aluminium itd... na pewno na tym lepiej wyjdziesz 

-

Adrian1607 - Badacz tematu
• Strona 1 z 1