Czy ktoś z was robił kiedyś coś takiego ? jakie jest wasze zdanie na ten temat ?Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Rewitalizacja silnika
Witam, oglądałem właśnie jazdę polską na tvn turbo i mówili tam o rewitalizacji silnika, a w sumie to bardziej reklamowali produkt XADO 1 STAGE bo oczywiście po zastosowaniu tego produktu parametry silnika podniosły się
Czy ktoś z was robił kiedyś coś takiego ? jakie jest wasze zdanie na ten temat ?
Czy ktoś z was robił kiedyś coś takiego ? jakie jest wasze zdanie na ten temat ?-

edward_k - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Też mi tu cos smierdzi, pewnie efekt jedynie psychologiczny. Tak jak niektórzy czują przyrost mocy po wlaniu 98 

Mój golf Variant
AAZ: KKK K14~1.5Bar, Skrzynia CTN(TDi), dół TDi.
AAZ: KKK K14~1.5Bar, Skrzynia CTN(TDi), dół TDi.
-

pawelus6 - Gaduła
- Rocznik: 0
- Silnik: Dziala
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
ja tam z własnego doświadczenia mogę napisać że ja po zmianie paliwa nie ,odczułem zmiany osiągów ani parametrów silnika ? Tylko istotna jest kultura pracy silnika ? silnik jest cichszy moim zdaniem 

to nie świat mknie do przodu
to ty za.........
Gaz jest do zapalniczek
Ropa do traktorów
to ty za.........
Gaz jest do zapalniczek
Ropa do traktorów
- benek
- Gaduła
to ja dodam, że po doładowaniu czuć zmiane paliwa
, a już dopiero jak doleje się do baku troszke metanolu ;D, ale nie polecam do zwykłych silników, zarżnęliśmy tak calibre, szał był, po 90km silnik umarł ;D
, a już dopiero jak doleje się do baku troszke metanolu ;D, ale nie polecam do zwykłych silników, zarżnęliśmy tak calibre, szał był, po 90km silnik umarł ;DJak się bawić to się bawić dawke zwiększyć, turbo wstawić
-

SilesiaKatowice - Czytacz
benek napisał(a):ja tam z własnego doświadczenia mogę napisać że ja po zmianie paliwa nie ,odczułem zmiany osiągów ani parametrów silnika ? Tylko istotna jest kultura pracy silnika ? silnik jest cichszy moim zdaniem
za chwile ci wszystkie syfy z silnika wypłucze i będzie temat na forum "kurcze, gdzie ta kompresja uciekła"

-

deusiwo - Members
- Rocznik: 95
- Silnik: ADZ
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
• Strona 1 z 1