Pytanie o fotoradar

Rozmowy bez żadnych ograniczeń. ;)

Moderator: Moderator

Pytanie o fotoradar

Postprzez LukTychy » 24 sie 2012, o 11:43

Panowie... Jadę sobie kulturalnie do Brennej, starą 1 za Przczyną i na ograniczeniu 70km/h jechałem poniżej 60km/h
Nie byłoby w tym nic dziwnego, ale... zauwarzyłem że lampka fotoradaru się błysła na biało... i teraz nie wiem czy dostanę pamiątkową fotografię czy tylko odbiło się światło lamp z mojego samochodu... W Brennej sytuacja się powtórzyła... ograniczenie 50km/h i jadę 40km/h i ponownie lampka fotoradaru się błysła... Martwi mnie ta sytuacja
Mówiłem koledze o tej sytuacji i powiedział mi że mam się nie martwić bo flasch fotoradaru jest czerwony ale ile w tym jego racji nie wiem :(
Avatar użytkownika
LukTychy
Members
 
Posty: 1138
Dołączył(a): 25 cze 2010, o 07:02
Lokalizacja: ST

Pytanie o fotoradar

 

Postprzez slawek5t » 24 sie 2012, o 11:47

Jak jechałes wolniej to czym sie martwisz :D
No chyba że licznik cie kłamie o 20 kmh
Mój golfik
Avatar użytkownika
slawek5t
Members
 
Posty: 1993
Dołączył(a): 15 cze 2011, o 00:05
Lokalizacja: Pomorskie

Postprzez Michu! » 24 sie 2012, o 13:05

jeśli zaczyna sie od 20 tzn. ze klamie o 20? Bo u mnie np. zaczyna sie od 20 i nie wiem juz sam co mam robic przed tymi fotoradarami..
Avatar użytkownika
Michu!
Badacz tematu
 
Posty: 345
Dołączył(a): 27 maja 2012, o 11:30
Lokalizacja: Knurów
Rocznik: 1993
Silnik: 1.4 ABD
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez slawek5t » 24 sie 2012, o 13:35

to nie znaczy że kłamie. strzałka sie ruszy dopiero gdy faktycznie przekroczysz 20kmh. sprawdź gpsem choćby z komórki. u mnie jest przeklamanie rzędu 4-5 kmh. np w golfie 50kmh a na komórce 45-46kmh.

Co do tematu to ponoć są rózne fotoradary. Z białym fleszem i czerwonym .

jesli jechało sie wolniej niż max dozwolona predkosc no to nie ma co sie martwic nie ?
w razie czego zglosic że foto radar jest nie sprawny :D o ile nasz licznik dobrze pokazuje.
Mój golfik
Avatar użytkownika
slawek5t
Members
 
Posty: 1993
Dołączył(a): 15 cze 2011, o 00:05
Lokalizacja: Pomorskie

Postprzez PiJey88 » 24 sie 2012, o 17:12

jak by błysną to byś był pewien że błysnął :mrgreen: ewentualnie mógł błysnąć kogoś innego, np jadącego w drugą stronę, albo kogoś przed tobą, zależy jaki to był fotoradar
Avatar użytkownika
PiJey88
Administrator
 
Posty: 5010
Dołączył(a): 2 lut 2007, o 09:16
Lokalizacja: Warszawa
Rocznik: 1996
Silnik: 2.8 VR6 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez trojeczkaGT » 24 sie 2012, o 18:09

i ogolnie fotoradary maja margines bledu ok 10 km/h takze jezeli jest ograniczenie do 50 km/h a Ty bys jechal 60 km/h to nie przyjdzie Ci fotka.
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
Avatar użytkownika
trojeczkaGT
Members
 
Posty: 1745
Dołączył(a): 6 sie 2011, o 21:36
Lokalizacja: DDZ i DSW
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez slawek5t » 24 sie 2012, o 18:52

trojeczkaGT, odlicz 5-6kmh które zawyża licznik ;)
Także myśle że od 60 kmh moze już łapać.
Mój golfik
Avatar użytkownika
slawek5t
Members
 
Posty: 1993
Dołączył(a): 15 cze 2011, o 00:05
Lokalizacja: Pomorskie

Postprzez mariusz325 » 24 sie 2012, o 18:55

jak będziesz miał nie seryjne koła to też ci będzie żle pokazywał
;-)
Avatar użytkownika
mariusz325
Gaduła
 
Posty: 488
Dołączył(a): 18 gru 2011, o 12:23
Lokalizacja: SMI
Rocznik: 1996
Silnik: 1900
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez slawek5t » 24 sie 2012, o 18:59

Dlatego pisałem o Gpsie
Mój golfik
Avatar użytkownika
slawek5t
Members
 
Posty: 1993
Dołączył(a): 15 cze 2011, o 00:05
Lokalizacja: Pomorskie

Postprzez Ranger » 24 sie 2012, o 22:33

to złudzenie, nie ma sie czym martwić :P
Avatar użytkownika
Ranger
Czytacz
 
Posty: 69
Dołączył(a): 27 sty 2012, o 17:27
Lokalizacja: Mysłowice

Postprzez bioly21 » 24 sie 2012, o 23:40

u mnie czasem robia akcje "pasy" pstrykaja wszystkim zdjecia nawet tym ktorzy jada przepisowo , polujac na nie zapiete pasy , moze z tym masz do czynienia :)
Avatar użytkownika
bioly21
Gaduła
 
Posty: 497
Dołączył(a): 1 mar 2012, o 15:22
Lokalizacja: Niepołomice/Kraków

Postprzez LukTychy » 25 sie 2012, o 08:59

bioly21 napisał(a):u mnie czasem robia akcje "pasy" pstrykaja wszystkim zdjecia nawet tym ktorzy jada przepisowo , polujac na nie zapiete pasy , moze z tym masz do czynienia :)


Pasy zawsze zapinam więdz się nie martwię. Dzięki chłopaki. Troche mnie uspokoiliście
Avatar użytkownika
LukTychy
Members
 
Posty: 1138
Dołączył(a): 25 cze 2010, o 07:02
Lokalizacja: ST

Następna strona

- - - suzuki toruń



Powrót do Na luzie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości