co mi grozi za kara za jazdę z dowodem rejestracyjnym auta które zostało wyrejestrowane bo z tego co wiem teraz jest 14 dni na przerejestrowanie auta, no i co jeśli przeciągnę ten czas co może zrobić policjant podczas kontroli ?Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Pytanie o dowód rejestracyjny
Witam wszystkich mam pytanie
co mi grozi za kara za jazdę z dowodem rejestracyjnym auta które zostało wyrejestrowane bo z tego co wiem teraz jest 14 dni na przerejestrowanie auta, no i co jeśli przeciągnę ten czas co może zrobić policjant podczas kontroli ?
co mi grozi za kara za jazdę z dowodem rejestracyjnym auta które zostało wyrejestrowane bo z tego co wiem teraz jest 14 dni na przerejestrowanie auta, no i co jeśli przeciągnę ten czas co może zrobić policjant podczas kontroli ?-

vinni_pl - Badacz tematu
-

chomik - Fanatyk
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
-

Mario GT - Forumowy wyjadacz
- Silnik: 1.8 ADZ
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
-

mariusz325 - Gaduła
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1900
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
auto kupiłem 2 tygodnie temu bez jednego dnia czyli jutro mija 14 dzień od kąd chłopak wyrejestrował auto, auto było kupione za cenę 950 zł umownie, i po prostu on coś mówił że mogę jeździć tylko 14 dni na jego dowodzie, i nie wiem czy mogę dalej śmigać bo nie mam teraz kasy żeby przerejestrować auto na siebie
a nie chce znów stracić auta na lawecie OC ważne przegląd aktualny ..
a nie chce znów stracić auta na lawecie OC ważne przegląd aktualny ..-

vinni_pl - Badacz tematu
vinni_pl napisał(a):auto kupiłem 2 tygodnie temu bez jednego dnia czyli jutro mija 14 dzień od kąd chłopak wyrejestrował auto, auto było kupione za cenę 950 zł umownie, i po prostu on coś mówił że mogę jeździć tylko 14 dni na jego dowodzie, i nie wiem czy mogę dalej śmigać bo nie mam teraz kasy żeby przerejestrować auto na siebiea nie chce znów stracić auta na lawecie OC ważne przegląd aktualny ..
to więc tak;
po kupnie golfa masz 14 dni na zapłacenie skarbówki nie ważne że dałeś 950 bo w skarbówce i tak według nich zapłacisz opłate skarbową.
Na prze rejstrowanie znów w wydziale komunikacji masz 30 dni od daty zakupu i 30 dni na zmiane ubezpieczyciela.
I to tyle w temacie.

-

mariusz325 - Gaduła
Tego policjant się nie czepi. Jak nie zapłacisz skarbówki w terminie to można dostać od nich "mandat" Uwierz mi, że możesz zapłacić dużo więcej niż za Golfa
Tylko po co kupować samochód jak się nie ma 170pln na rejestrację
Za nieprzerejestrowanie w ciągu 30 dni faktycznie jest laweta i 500pln mandatu. Ale tak jak Ci pisałem, umowę kupna-sprzedaży zostaw w domu i mów, że samchód kuzyna/ciotki/wuja etc.
Tylko po co kupować samochód jak się nie ma 170pln na rejestrację
Za nieprzerejestrowanie w ciągu 30 dni faktycznie jest laweta i 500pln mandatu. Ale tak jak Ci pisałem, umowę kupna-sprzedaży zostaw w domu i mów, że samchód kuzyna/ciotki/wuja etc.
-

Kogucik - Czytacz
-

mariusz325 - Gaduła