Przekłamywania licznika

Rozmowy bez żadnych ograniczeń. ;)

Moderator: Moderator

Przekłamywania licznika

Postprzez IntruZZ » 21 lut 2014, o 09:55

Witam.
U siebie w golfie miałem licznik starego typu. który bardzo wolno wskazywał stan Pb w zbiorniku , i temperaturę pokazywał max 70 stp.

Założyłem ten z tymi nowszymi tarczami i wszystko jest pięknie , temperaturka 90stp. wskaźnik pb od razu się podnosi. Ale czytałem coś o tych przekłamaniach prędkości , i fakt zauważyłem , jak zatrzymam się prędkościomierz opada powoli z 10km/h do 0 , sprawdzę przed gps jak pokazuje prędkość albo z kimś na drodze z drugim samochodem. i teraz pytanie do was , nawet jeżeli przekłamanie jest np. 5-7 km/h czy można tak jeździć?? na co to ma wpływ te przekłamanie , że tak wiele ludzi wzbrania się przed założeniem licznika o innych numerach.

Pozdrawiam
Avatar użytkownika
IntruZZ
Czytacz
 
Posty: 143
Dołączył(a): 13 maja 2013, o 20:22
Lokalizacja: Sokołów Podlaski WSK

Przekłamywania licznika

 

Postprzez Radi » 21 lut 2014, o 11:59

Na nic to nie wpływa można z tym jeżdzić nic się nie stanie kwestia tylko małego przekłamania prędkości. Ja też zmieniałem i też są lekkie przekłamania mnie to akurat nie przeszkadza.
Avatar użytkownika
Radi
Members
 
Posty: 2836
Dołączył(a): 16 lut 2009, o 12:15
Lokalizacja: GKA
Rocznik: 93
Silnik: 2.8 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez IntruZZ » 21 lut 2014, o 12:03

Dzięki wielkie ;) Mam gdzieś te przekłamania grunt , że temp i pb pokazuje w końcu prawidłowo ;)
Avatar użytkownika
IntruZZ
Czytacz
 
Posty: 143
Dołączył(a): 13 maja 2013, o 20:22
Lokalizacja: Sokołów Podlaski WSK

Postprzez Emiczka » 22 lut 2014, o 17:56

Mnie niestety przekłamywał ponad 15km/h i ciężko było mi się pilnować więc założyłam stary licznik. Ale chyba gdzieś w okolicy skrzyni biegów jest czujnik, który jak przełożysz z golfa co był ten licznik nie będzie przekłamania
Avatar użytkownika
Emiczka
VIP
 
Posty: 2205
Dołączył(a): 10 lis 2011, o 13:42
Lokalizacja: Łódź
Rocznik: 2003
Silnik: 1.6 passat B5fl
Paliwo: PB
Nadwozie: kombi

Postprzez IntruZZ » 22 lut 2014, o 21:08

nie jest źle , przekłamuje jakieś 3-5 km/h ;)
PS. raczej już tego czujnika nie przełożę ;P ten golf z którego był licznik , już się nim golę ;)
Avatar użytkownika
IntruZZ
Czytacz
 
Posty: 143
Dołączył(a): 13 maja 2013, o 20:22
Lokalizacja: Sokołów Podlaski WSK


- - -



Powrót do Na luzie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron