Witam.
U siebie w golfie miałem licznik starego typu. który bardzo wolno wskazywał stan Pb w zbiorniku , i temperaturę pokazywał max 70 stp.
Założyłem ten z tymi nowszymi tarczami i wszystko jest pięknie , temperaturka 90stp. wskaźnik pb od razu się podnosi. Ale czytałem coś o tych przekłamaniach prędkości , i fakt zauważyłem , jak zatrzymam się prędkościomierz opada powoli z 10km/h do 0 , sprawdzę przed gps jak pokazuje prędkość albo z kimś na drodze z drugim samochodem. i teraz pytanie do was , nawet jeżeli przekłamanie jest np. 5-7 km/h czy można tak jeździć?? na co to ma wpływ te przekłamanie , że tak wiele ludzi wzbrania się przed założeniem licznika o innych numerach.
Pozdrawiam
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Na nic to nie wpływa można z tym jeżdzić nic się nie stanie kwestia tylko małego przekłamania prędkości. Ja też zmieniałem i też są lekkie przekłamania mnie to akurat nie przeszkadza.
-

Radi - Members
- Rocznik: 93
- Silnik: 2.8 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Mnie niestety przekłamywał ponad 15km/h i ciężko było mi się pilnować więc założyłam stary licznik. Ale chyba gdzieś w okolicy skrzyni biegów jest czujnik, który jak przełożysz z golfa co był ten licznik nie będzie przekłamania
moj-golf/moj-ukochany-golf-3-prosto-od-emiczki-t41103.html -Ma była miłość 

-

Emiczka - VIP
- Rocznik: 2003
- Silnik: 1.6 passat B5fl
- Paliwo: PB
- Nadwozie: kombi
• Strona 1 z 1