Nie znalazlem odpowiedniego działu wiec zapytam tutaj,
Czy samochod z wyciekiem oleju silnikowego przejcie przeglad? Jestem pewny na 90% ze to dyskwalifikuje, ale jak to jest naprawde?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Przegląd techniczny
Ostatnio edytowano 25 kwi 2014, o 22:42 przez pawlacz, łącznie edytowano 1 raz
- pawlacz
- Czytacz
pawlacz, Teoretycznie nie powinien,ale to zależy od diagnosty.Jak trafisz na nie upierdliwego i wytłumaczysz mu,że nie długo zajmiesz się tym wyciekiem,to myślę,że powinien podbić.Duży masz ten wyciek?
-

łukasz1983 - Members
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
To tak jak Ci Łukasz napisał ,"teoretycznie'' nie powinien ,ale każdy wie jak jest
.Wiadomo jak trafisz na upierdliwego to się doczepi. Ja w zeszłym roku miałem wycieki na misce, i gdybym sam tego nie zobaczył ,to by mi nawet na przeglądzie nie powiedzieli .Ale przeszło bez problemu
Tak więc myślę że jeżeli masz ''normalnych'' diagnostów to przejdzie bez problemu
.Wiadomo jak trafisz na upierdliwego to się doczepi. Ja w zeszłym roku miałem wycieki na misce, i gdybym sam tego nie zobaczył ,to by mi nawet na przeglądzie nie powiedzieli .Ale przeszło bez problemu
Tak więc myślę że jeżeli masz ''normalnych'' diagnostów to przejdzie bez problemu

-

bambo - Moderator Globalny
- Rocznik: 98
- Silnik: 1.8 20V AGN
- Paliwo: PB
pawlacz, ja bym sie nie martwił diagnostą tylko bież sie za usuniecie wycieku bo jak tak bedziesz podchodził do sprawy to ty na olej nie zarobisz na dolewki jak piszesz że rok temu wymieniałeś to czas najwyższy zrobić wymiane a przy okazji odkryć gdzie olej tobie cieknie czy z miski czy gdzies wyżej silnika i usunąć usterke pozdrawiam 

Mój GOLF moj-golf/joker-1-9-tdi-t61143.html
-

hanawald - Members
- Rocznik: 97
- Silnik: 1.9 tdi
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
-

hanawald - Members
pawlacz, Dokładnie go wytrzyj i znajdziesz wyciek.
Możliwe miejsca to filtr oleju,simering wałka rozrządu,uszczelka miski,uszczelka pod klawiaturą w najgorszym razie może być UPG.
Możliwe miejsca to filtr oleju,simering wałka rozrządu,uszczelka miski,uszczelka pod klawiaturą w najgorszym razie może być UPG.
-

łukasz1983 - Members
Powiem tak, jak go kupilem oleju bylo ponizej minimum i wycieku nie bylo
dopiero jak wymienilem olej to pojawil sie wyciek, wymieniona zostala uszczelka miski olejowej i nadal leci, a z tego co tam widze to powyzej poziomu uszczelki miski olejowej nie widac oleju, jutro to dokladnie sprawdze
Ok dzieki za odp cos wymysle z tym przegladem.
dopiero jak wymienilem olej to pojawil sie wyciek, wymieniona zostala uszczelka miski olejowej i nadal leci, a z tego co tam widze to powyzej poziomu uszczelki miski olejowej nie widac oleju, jutro to dokladnie sprawdze
Ok dzieki za odp cos wymysle z tym przegladem.
- pawlacz
- Czytacz
-

łukasz1983 - Members
jak chodzi o przegląd powiedz diagnoście że wymieniałeś tego dnia olej sam i poleciało z filtra jak odkrecałeś i dlatego zachlapany silnik i może kapać 

Mój GOLF moj-golf/joker-1-9-tdi-t61143.html
-

hanawald - Members