Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Projektory TYC
Witam. Czy możecie wstawić zdjęcia jak świecą wasze projektory TYC? konkretnie chodzi mi o to jak świecą na światłach mijania... Mile widziane zdjęcia jak uchwycone jest światło na ścianie i np po za miastem jak oświetlają drogę itp.
-

golf 1.4 - Gaduła
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.4 ABD
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 5-drzwiowe
mam tyce i super świecą na mijania
założyć do projektorów jakieś dobre żarówki night breaker , tunsgramy +90 , +120 i będziesz zadowolony 
założyć do projektorów jakieś dobre żarówki night breaker , tunsgramy +90 , +120 i będziesz zadowolony 
-

Gesiu_15 - Moderator Globalny
- Rocznik: 1994
- Silnik: 2.0 2E GTI
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Ze swojej strony mogę polecić hella (ori) mk4 look.
Założyłem właśnie takie i święcą świetnie, ładnie oświetlają pobocze i całą droge a mam jakieś zwykłe żarówki.
Kolega ma projektory, ale nie ma co porównywać z moimi (słabsze oświetlenie drogi i ogólnie hmm słabsze:P)
Założyłem właśnie takie i święcą świetnie, ładnie oświetlają pobocze i całą droge a mam jakieś zwykłe żarówki.
Kolega ma projektory, ale nie ma co porównywać z moimi (słabsze oświetlenie drogi i ogólnie hmm słabsze:P)
- marcin2e
- Badacz tematu
marcin2e napisał(a):Ze swojej strony mogę polecić hella (ori) mk4 look.
Wygladu tez nie ma co porownywac, bo jak dla mnie mk4 look to kasztan w mk3
TYC na dobrej zarowce daje bardzo ladne swiatlo no i ma soczewke
Wez pod uwage za ile teraz kupisz nowego TYCa. A jednak nowa lampa to nowa, odblysnik i soczewka w idealnym stanie 
Zielony Family: moj-golf/zielona-perla-by-grzesiek2507-t58764.html
Moj poprzedni "Europe":
moj-golf/czerwony-golfik-by-grzesiek2507-t46031.html
Moj poprzedni "Europe":
moj-golf/czerwony-golfik-by-grzesiek2507-t46031.html
-

Grzesiek2507 - Members
Grzesiek2507 napisał(a):TYC na dobrej zarowce daje bardzo ladne swiatlo no i ma soczewkeWez pod uwage za ile teraz kupisz nowego TYCa. A jednak nowa lampa to nowa, odblysnik i soczewka w idealnym stanie
mądrze powiedziana i się zgadzam w 100 %

-

Ale ja się zraziłem do zamienników chłopaki
Opowiem wam moją historię
Założyłem u siebie halogeny i od strony kierowcy mam ori Hella a od pasażera założony nowy chinol za 50zł i światło z ori halogenu jest śliczne, na ścianie widać idealną poziomą linię światła, natomiast z chińskiego halogenu światło ledwo co pada na ścianę widać wielką plamę światła która jest 3 metry nad ziemią i ma średnicę 2-3 metrów. I ten Halogen też jest na "soczewce". Więc jestem zrażony co do soczewek, boję się że w tych TYC-ach nie będzie idealnie poziomej linii widocznej na ścianie tylko wielka plama światła. Dlatego zależy mi na zdjęciach... Pojechałem do sklepu po projki i zapytałem czy mogę założyć lampę i sprawdzić jak świeci to koleś powiedział "w żadnym wypadku, one wystarczająco ładnie oświetlają wszystko" wszystko? tzn. niebo też? 
Opowiem wam moją historię
Założyłem u siebie halogeny i od strony kierowcy mam ori Hella a od pasażera założony nowy chinol za 50zł i światło z ori halogenu jest śliczne, na ścianie widać idealną poziomą linię światła, natomiast z chińskiego halogenu światło ledwo co pada na ścianę widać wielką plamę światła która jest 3 metry nad ziemią i ma średnicę 2-3 metrów. I ten Halogen też jest na "soczewce". Więc jestem zrażony co do soczewek, boję się że w tych TYC-ach nie będzie idealnie poziomej linii widocznej na ścianie tylko wielka plama światła. Dlatego zależy mi na zdjęciach... Pojechałem do sklepu po projki i zapytałem czy mogę założyć lampę i sprawdzić jak świeci to koleś powiedział "w żadnym wypadku, one wystarczająco ładnie oświetlają wszystko" wszystko? tzn. niebo też? 
-

golf 1.4 - Gaduła
- Silnik: 1.4 ABD
- Nadwozie: 5-drzwiowe
-

golf 1.4, Ty się ani nie zastanawiaj,jak chcesz zmienić lampy i zastanawiasz się nad projkami to już się nie zastanawiaj.
Co do światła to uwierz na ścianie i na drodze ładnie widać granicę światło-cienia.
Jak będę miał czas i nie zapomnę to zrobię i wstawię fotkę,jak świecą.
Co do światła to uwierz na ścianie i na drodze ładnie widać granicę światło-cienia.
Jak będę miał czas i nie zapomnę to zrobię i wstawię fotkę,jak świecą.
-

łukasz1983 - Members
- Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
Niektorzy przyciemniaja folia przednie lampy i nadal im wystarczajaco jasno na drodze wiec wiesz
nie ma co porownywac do ori helli mkIV, bo one swieca lepiej od projektorow tyc, no l roznica w cenie te jest znaczna. I jedne i drugie sa ok,, wiadomo, co nowe to nowe
nie ma co porownywac do ori helli mkIV, bo one swieca lepiej od projektorow tyc, no l roznica w cenie te jest znaczna. I jedne i drugie sa ok,, wiadomo, co nowe to nowe
-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
• Strona 1 z 1