raz mi się udało 180 km/h 1.4 ABD na A4
ale 160-170 idzie bez problemu
w papierach ma 157 na 4 biegu
Moderator: Moderator
Ostatnio edytowano 9 paź 2008, o 17:17 przez DidzejDarek, łącznie edytowano 2 razy
- DidzejDarek
- Berbeć
Allwall napisał(a):Piotrek89 napisał/a:
Ja swoim 1,4 na autrostradzie z Niemiec do Polski 180km/h w 2 osoby
chyba masz licznik zepsuty albo silnik przerobiony bo 1,4 wyciąga max 160km/h:) przynajmniej na papierze ja moim jechałem miedzy 160/170
Tak tylko twój golf jest z 92r a mój 97r i do tego silnik AEX więc może to ma znaczenie co do prędkości.
Mój golf, nowe fotki str 2 http://www.golf3.pl/topics2/moje-srebrn ... vt8535.htm
-

Piotrek89 - Czytacz
moj tdik zamkną licznik
na trasie inowroclaw bydgoszcz przed sama bydzią jest fajna 2wu pasmówka jakies 6km przegnałem tam mondeo kolo był w szoku
bo przy 180 on juz nie dawal rady a ja mu uciekałem
wskazówka zatrzymała sie ok 1mm za 200km\h i juz nie drgneła
pusciłem gaz i zwelniałem ,podjechało mondeo i zdziwiony koles he he bo pewnie widział iskry duzo iskier wylatujących z rury wydechowej było je dosc mocno widac bo było ciemno ok 22giej
pozdro
na trasie inowroclaw bydgoszcz przed sama bydzią jest fajna 2wu pasmówka jakies 6km przegnałem tam mondeo kolo był w szoku
bo przy 180 on juz nie dawal rady a ja mu uciekałem
wskazówka zatrzymała sie ok 1mm za 200km\h i juz nie drgneła
pusciłem gaz i zwelniałem ,podjechało mondeo i zdziwiony koles he he bo pewnie widział iskry duzo iskier wylatujących z rury wydechowej było je dosc mocno widac bo było ciemno ok 22giej
pozdro

-

TOMEK 84 - Members
Autostradą z Opola do Katowic, przy silniku 1.4 z dwoma pasażerami i średnim bagażem na liczniku pokazało 170 km/h. W normalnych warunkach na krótkich odcinkach 160 osiąga bez większego problemu
- Speedmaniak 88
- Berbeć
u mnie z silniczkiem 1.4 narazie tylko 140km/h przy Sum 41- Fat Lip w głośnikach
byłoby więcej ale droga była w nie najlepszym stanie i musiałem środkiem jechać żeby po dziurach nie skakać (a przy tej prędkości nie byłoby ciekawie), a z przeciwka auto jechało
niedługo pociśniemy więcej
byłoby więcej ale droga była w nie najlepszym stanie i musiałem środkiem jechać żeby po dziurach nie skakać (a przy tej prędkości nie byłoby ciekawie), a z przeciwka auto jechało
niedługo pociśniemy więcej

-

Firestone - Czytacz
Piotrek89 napisał(a):Allwall napisał(a):Piotrek89 napisał/a:
Ja swoim 1,4 na autrostradzie z Niemiec do Polski 180km/h w 2 osoby
chyba masz licznik zepsuty albo silnik przerobiony bo 1,4 wyciąga max 160km/h:) przynajmniej na papierze ja moim jechałem miedzy 160/170
Tak tylko twój golf jest z 92r a mój 97r i do tego silnik AEX więc może to ma znaczenie co do prędkości.
masz tabelke http://www.golf3.pl/topics28/vmax-przys ... vt4727.htm
rok produkcji nie ma znaczenia, zresztą liczniki i tak pokazują zawsze troche wiecej ale 180 to nie mozliwe

- Allwall
TOMEK 84, ja tez tam zawsze bije swoje rekordy:P 10km trasty rownej jak stoł i praktycznie prostej jak strzala
tofik 1,9, to ze miales spory zapas na obrotomierzu nie oznacza ze golf wiecej pojdzie juz ja tez tak mialem w swoim 1.6 raz dobilem do 190 a obroty nadal nie byly maksymalne jednak auto juz sie nie rozpedzalo 
tofik 1,9, to ze miales spory zapas na obrotomierzu nie oznacza ze golf wiecej pojdzie juz ja tez tak mialem w swoim 1.6 raz dobilem do 190 a obroty nadal nie byly maksymalne jednak auto juz sie nie rozpedzalo 
-

Imper - Members
ImperfektCel tam jet niezła droga tylko na tajniaków trzeba uważac bo sie tam kręcą
taka fajna droga też jest na trasie pakosc-barcin tez tam można powymiatac tylko jest tam pare lekkich zakrętów w których laczki 195/50/15 przy prędkosci 190 km/h niezle piszczą he hy
taka fajna droga też jest na trasie pakosc-barcin tez tam można powymiatac tylko jest tam pare lekkich zakrętów w których laczki 195/50/15 przy prędkosci 190 km/h niezle piszczą he hy
-

TOMEK 84 - Members