Witam, mam do was wielka prosbe i prosze o opinie kazdego z was. Otoz znajduje sie 100km od miejsca zamieszkania (Joradanow, okolice Suchej Beskidzkiej) i padła mi uszczelka pod glowica. W golfiku mialem zamiar zrobic blacharke i sprzedac za okolo 2500zl lecz teraz gdy uszczelka jest do wymiany a w okolicy nie mam zadnego znajomego mechanika i jutro jest juz niedziela a w poniedzialek musze byc domu wiec mam bardzo malo czasu do namyslu. Mam do was wielka prosbe zebyscie mi doradzili co z tym "fantem" zrobic?
-Zlomowanie?
-Zostawic golfa i probowac zrobic ta uszczelke lub szukac w okolicy silnika i przekladka?
-OC? Jakies rondko w okolicy na stluczke?
-Ewentualnie powrot do domu zalatwienie L4 i samemu wymienic uszczelke bez planowania tylko wiadomo jak to moze sie skonczyc i jak moze wygladac glowica po rozkreceniu....
Jesli nie zamkne sie z naprawa w 500zl to wole zezlomowac auto i powyciagac z niego fanty bo tak bedzie chyba lepiej.
Używanie wulgaryzmów oraz stosowanie skrótów wulgaryzmów i oszukiwanie cenzora będą karane warnem.
palio45
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Re: Pilne
Ślepy napisał(a):Jesli nie zamkne sie z naprawa w 500zl to wole zezlomowac auto i powyciagac z niego fanty bo tak bedzie chyba lepiej.
Moim zdaniem sam sobie odpowiedziałeś

-

saszelqq - Members
- Rocznik: 1981
- Silnik: 1.1 GG
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Bez sensu jest robić blachę, a później sprzedawać auto. Przykładowo: golf wart 1000zł. Zrobisz blachę, wydasz 1500zł i sprzedasz za 2500zł. Tym bardziej jak padła uszczelka pod głowicą, kolejne 500zł, które traci golf. Wg mnie najlepiej wyjdziesz jak sprzedasz go za te 500zł i się pozbędziesz problemów.
-

prezesik - Members
powyciogaj fanty i złomuj chyba że sprzedasz go w całości jako dawce
jak czytałem twój post to rozumie że ze wzgledu na wszystko tak byś sie go pozbył.wiec moja rada dawca lub złom wybieraj sam 
jak czytałem twój post to rozumie że ze wzgledu na wszystko tak byś sie go pozbył.wiec moja rada dawca lub złom wybieraj sam 
Mój GOLF moj-golf/joker-1-9-tdi-t61143.html
-

hanawald - Members
- Rocznik: 97
- Silnik: 1.9 tdi
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
- Golf Maniak
- Members
- Rocznik: 1997
- Silnik: 1595 AFT
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Lolenzis napisał(a):Paweu_mk3 napisał(a):Ślepy napisał(a):-OC? Jakies rondko w okolicy na stluczke?
Obyś spłonął w piekle za próby takich praktyk.
Oby się nabił na gościa z kamerą pokładową
Taki juz jestem i pisze/mowie to co mam na maysli i nie wierze ze nie mysleliscie o tym....
Nie wiem co ta kamera by dala ale nikt nie zabroni mi krazyc po rondzie.
killah napisał(a):zostaw na biegu i odpal golfa na krótko podając plus na rozrusznik.
Dobra porada dla kogos kto Ci podpadl

-

P1t3r - Czytacz
Ślepy napisał(a):Taki juz jestem i pisze/mowie to co mam na maysli i nie wierze ze nie mysleliscie o tym....
Wyłudzanie odszkodowań to przestępstwo tak więc uważaj czasem co piszesz na forach ponieważ różni ludzie je przeglądają .

-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio