Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Re: parkowanie w zakazie - co robic z ta straża wiejską ?
Jeżeli parkujesz na parkingu jakiegoś bloku, to pewnie masz zakaz ruchu z tabliczką nie dotyczy mieszkańców boloku przy np. ulicy poziomkowej 20. Jak ktoś cie podkabluje to policja może sprawdzić adres zameldowania z dowodu osobistego.
- vojtek50
- Badacz tematu
Niektóre osiedla nie wydają tych śmiesznych karteczek mieszkańca, więc można sobie parkować, gdzie się chce, jest to trochę uciążliwe, bo nagle studentów się najedzie i nie ma gdzie auta postawić, ale wydaje mi się, że tych karteczek i tak nikt nie sprawdza, bo komu ze straży miejskiej by się chciało wjeżdżać do wąskiej uliczki, musieliby gdzieś auto zostawić, a to już się nie godzi.
- AnnaAnia
- Berbeć
- Rocznik: 2001
- Silnik: diesel
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Nie mówiłem o tych karteczkach co wsadzają za szybke. Poprostu jest znak zakazu ruchu, prócz mieszkańców bloku przy którym jest parking. Ostatnio mnie taka jedna z gosciem straszyła. Jak wjechałem na parking.
- vojtek50
- Badacz tematu
przemke napisał(a):Sprawa zakończyła sie tak, że poszedłem do nich z tym wezwaniem. Sprawy obsługiwały takie miłe Panie. Powołałem się na okoliczności łagodzące i dostałem 50zł zamiast 200zł za "niewskazanie osoby kierującej" czy jakoś tak.
IMHO lepsze to niż biegać po sądach męczyć się z jakimiś papierami. Także jeśli taka jest obowiązująca stawka za "niewskazanie" to polecam korzystać
oooo!
Ciekawe czy to ciągle działa?!
Muszę spróbować... bo wstyd się przyznać..ale też mam taki problem. Tyle, ze naprawdę śpieszyłem się i nie zauważyłem. Naprawdę....
- lukicom
- Berbeć
- Rocznik: 2006
- Silnik: 65
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe