Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Mnie raczej zastanawia czy taki pokrowiec termoizolacyjny nie zadziała potem na odwrót , bo auto stojac całą noc na mrozie i tak zrobi się zimne , a nawet termos nie bedzie trzymał temperatury przez cały czas , a tu jest tylko kilka warstw izolujących. 

-

Mario GT - Forumowy wyjadacz
- Silnik: 1.8 ADZ
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Hej.
Dzisiaj zamontowałem sobie taki pokrowiec z wkładką chyba filcową. Kupiłem większy aby dodatkowo opatulić go styropianem
Kumpel jak to zobaczył, powiedział, że przez takie coś może dojść do pożaru
Pierwsze słyszę ale jeżeli ktoś z was słyszał taką historię to proszę o relację
U mnie wygląda to tak:

Dzisiaj zamontowałem sobie taki pokrowiec z wkładką chyba filcową. Kupiłem większy aby dodatkowo opatulić go styropianem
Kumpel jak to zobaczył, powiedział, że przez takie coś może dojść do pożaru
Pierwsze słyszę ale jeżeli ktoś z was słyszał taką historię to proszę o relację
U mnie wygląda to tak:

-

hellaflush - Gaduła
Ja już bym na waszym miejscu tak nie wariował z tym ocieplaniem akumulatora.. Przecież u nas nie Syberia.
Taki pokrowiec w zupełności będzie mu wystarczał.
Jeśli boisz się wyimaginowanego pożaru to możesz sobie taśmą izolacyjną owinąć klemy
Taki pokrowiec w zupełności będzie mu wystarczał.
Jeśli boisz się wyimaginowanego pożaru to możesz sobie taśmą izolacyjną owinąć klemy

-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
Paweu_mk3 napisał(a):Jeśli boisz się wyimaginowanego pożaru to możesz sobie taśmą izolacyjną owinąć klemy
Ja tam bym osobiście styropianu nie pchał pod maskę w takiej ilości, no ale raczej nic się nie powinno stać.
Tylko tak naprawdę taka osłona ma sens jak odpalasz Golfa co 6 godzin, bo wtedy akumulator będzie faktycznie cieplejszy. Jak będzie stał dobę na dworze to i 73 warstwy takiej otulinki absolutnie nic nie dadzą, bo i ona, i akumulator będzie miał temperaturę otoczenia

-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
Opik napisał(a):taka osłona ma sens jak odpalasz Golfa co 6 godzin, bo wtedy akumulator będzie faktycznie cieplejszy. Jak będzie stał dobę na dworze to i 73 warstwy takiej otulinki absolutnie nic nie dadzą, bo i ona, i akumulator będzie miał temperaturę otoczenia
też jestem tego zdania, nie ma co marzyć że aku owinie się kawałkiem tektury i będzie żył wiecznie.
hellaflush napisał(a):przez takie coś może dojść do pożaru
a czemu nie?
jakaś wilgoć się zbierze, zwarcie i jazda z kiełbaskami na patyku
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Nadwozie: kombi
-

hellaflush - Gaduła
Ja też mam plus od strony zbiorniczka. A ten pokrowiec troche pomaga bo jak wiadomo od samego mroźnego powietrza Aku traci sporo mocy. A Ocieplacz zawsze coś tam zmniejszy działania tego mrozu i w efekcie czego mamy większego kopa na rozrusznika. Bez ocieplacza (jesli aku nie jest już najnowszy) czasem moze tego kopa brakować i stoimy pod domem wtedy....
Mój golfik
-

slawek5t - Members
slawek5t napisał(a):A ten pokrowiec troche pomaga bo jak wiadomo od samego mroźnego powietrza Aku traci sporo mocy. A Ocieplacz zawsze coś tam zmniejszy działania tego mrozu
powtórzę - zmniejszy jak zostawisz samochód na kilka godzin pod domem. Po nocy spędzonej na dworze absolutnie NIC nie da.
Akumulator z tego co gdzieś kiedyś słyszałem (ale może to plotki) jest wewnątrz samochodu, także zimne powietrze go nie owiewa. Więc czy w bez niczego, czy w takim pokrowcu, kondomie, gazecie czy nawet futrze z szynszyli jest mu tak samo zimno
serio

-

Opik - Members
- Silnik: 2.0