Planuje zakup golfa 3 za marne pieniądze i mam pytanie bo będę chciał go odrestaurować i jeździć, jaki byłby dla mnie lepszy robie dziennie około 7-10km i jezdze głównie po mieście i zastanawiam się jaki silnik kupić , jedni mówią że na miasto tylko benzyna ale na nią dużo kasy musze wydać na miesiac, z drugiej strony diesla mało palą , mi nie chodzi bóg wie o jaką prędkość max może jechać 160km/h bo i tak rzadko będę jeździł w trasy (jak narazie ). I jeszcze latem mam możliwość zakupu ropki po 4,5zł/1l.
Golf ma być hackback 3 lub 5 drzwiowy obojętnie .
Silniki benzyna 1.8 75 lub 90 km
silnik diesel 1.9 td i nie wime jeszcze
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Skoro masz jak sam piszesz dojście do ropy to diesel będzie CI się opłacał , chyba że to będzie jednorazowa transakcja
Jeżeli na miasto to 1,8 75 km. Ci w zupełności na miasto wystarczy 
Jeżeli na miasto to 1,8 75 km. Ci w zupełności na miasto wystarczy 
-

bambo - Moderator Globalny
- Rocznik: 98
- Silnik: 1.8 20V AGN
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Po co się pchać w dieslach benzynę kupujesz jeździsz i jeździsz bez problemów. Zacznijmy od tego ze diesle będą miały dużo większe przebiegi niż benzyna, silnik dłużej się grzeje szczególnie zima. Hmm a co się może zepsuć pompa wtryskowa, wtryskiwacze, turbosprężarka w TD jest to szczęście ze nie masz dwumas czyli jeden problem z głowy. Ogólnie diesle zawsze za droższe w eksploatacji wiec na Twoim miejscu skupił bym się na benzynie.
Mój Gofer Movie :
moj-golf/moj-zielony-golfik-movie-d-t46252.html
moj-golf/moj-zielony-golfik-movie-d-t46252.html
-

Knight Rider - Badacz tematu
Ale dwumasy nie są takie straszne jak je malują
martin1996a musisz teraz sobie to wszystko przeanalizować , co Ci się bardziej opłaci . Biorąc pod uwagę że napisałeś "za marne pieniądze" to cudów się nie spodziewaj 
martin1996a musisz teraz sobie to wszystko przeanalizować , co Ci się bardziej opłaci . Biorąc pod uwagę że napisałeś "za marne pieniądze" to cudów się nie spodziewaj 
-

bambo - Moderator Globalny
- Rocznik: 98
- Silnik: 1.8 20V AGN
- Paliwo: PB
wiem mniej więcej na co patrzeć uwage, progi, podłoga, błotniki przednie, nadkole, . Ale wiem otym że w 1.9TD nie ma dwumas .
- martin1996a
- Berbeć
w 1.9 tdi 90 konnym tez nie ma Ja osobiscie bym bral disla bo masz jeszcze dostep do paliwa taniej to bym sie nie zastanawial Jesli kupisz dobrego disla (dlugo musisz szukac
)to bedziesz bardzo zadowolony ja swoim jezdze ponad 2 lata i oprocz wymiany olejow filtrow i rozdzadu to nic nie robilem przy silniku a naprawde duzo jezdze Teraz jezdzisz malo ale za miesiac sie cos zmieni np prace dostaniesz lepsza lub do dziewczyny dalej bedziesz musial jezdzic to bedziesz musial pokonac nie 10 a np 50 km i wtedy do cenisz disla
ale to jest tylko moje zdanie i nie kazdy musi sie z tym zgodzic Gdybym mial kupowac teraz autko to tez disel ale tu uwaga tylko tej starej konstrukcji
)to bedziesz bardzo zadowolony ja swoim jezdze ponad 2 lata i oprocz wymiany olejow filtrow i rozdzadu to nic nie robilem przy silniku a naprawde duzo jezdze Teraz jezdzisz malo ale za miesiac sie cos zmieni np prace dostaniesz lepsza lub do dziewczyny dalej bedziesz musial jezdzic to bedziesz musial pokonac nie 10 a np 50 km i wtedy do cenisz disla
ale to jest tylko moje zdanie i nie kazdy musi sie z tym zgodzic Gdybym mial kupowac teraz autko to tez disel ale tu uwaga tylko tej starej konstrukcjiMoj TDi http://www.golf3.pl/topics2/mk3-czarny- ... t48647.htm
JEDNO SERCE JEDNO BICIE JAZDA GOLFEM TO JEST ŻYCIE
AUTO-COMPLEX
-mechanika
-blacharstwo
-konserwacja
-czesci oleje filtry
e-mail:auto.complexx@interia.eu
Tel 723317489
KOLUSZKI ul NATOLIŃSKA 18
AUTO-COMPLEX
-mechanika
-blacharstwo
-konserwacja
-czesci oleje filtry
Tel 723317489
-

marcino1 - Badacz tematu
a co lepiej by było golf czy punto 2 od 2000r , uprzedam że blacha musi być ładna jak mam do wydania 4 tysie
- martin1996a
- Berbeć
po pierwsze wybrał bym golfa a po drugie za 4000 nie znajdziesz autka z idealna blachąmartin1996a napisał(a):a co lepiej by było golf czy punto 2 od 2000r , uprzedam że blacha musi być ładna jak mam do wydania 4 tysie

Mój GOLF moj-golf/joker-1-9-tdi-t61143.html
-

hanawald - Members
- Rocznik: 97
- Silnik: 1.9 tdi
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
hanawald kolega ma racje zgadzam sie z tym i tez wole golfa ale gdybys juz mial kupoawc punto to bierz ze silnikiem 1.2 8v dobry silnik i jak bys kiedys zalozyc gaz to tez dobrze na tym paliwie dziala 

Moj TDi http://www.golf3.pl/topics2/mk3-czarny- ... t48647.htm
AUTO-COMPLEX
-mechanika
-blacharstwo
-konserwacja
-czesci oleje filtry
Tel 723317489
AUTO-COMPLEX
-mechanika
-blacharstwo
-konserwacja
-czesci oleje filtry
Tel 723317489
-

marcino1 - Badacz tematu
Nie,żebym rozpętywał wojnę ropa-benzyna,ale ja na miejscu martin1996a, do jazdy po mieście brał bym benzynę,1,8 ale 90 km,lub 2,0 8-mio zaworówkę.
-

łukasz1983 - Members
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
- Paliwo: PB+LPG
• Strona 1 z 1