Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Malowanie alufelg w biały mat
Chłopaki interesuje mnie malowanie alusków w biały mat i stąd moje pytanie czy warto malować zwykłym sprejem za 10zł czy lepiej specjalną farbą do felg 

-

Siw3k - Members
- Rocznik: 2002
- Silnik: 1.8T
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
trzeba dobrze pomalować to rdza nie wyjdzie podlklad potem lakier , ale najlepiej piaskowanie i potem proszkowo pomalować i spokój 

-

Gesiu_15 - Moderator Globalny
- Rocznik: 1994
- Silnik: 2.0 2E GTI
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Miałem kiedyś alu w białym macie pomalowane sprayem wymieszanym w lakierni, wszystko było fajnie pięknie ale czarny pył z klocków strasznie się w niego wgryzał. Co jakiś czas trzeba było ostro traktować je pastą tempo.
-

Radi - Members
- Rocznik: 93
- Silnik: 2.8 AAA
Radi napisał(a):Miałem kiedyś alu w białym macie pomalowane sprayem wymieszanym w lakierni, wszystko było fajnie pięknie ale czarny pył z klocków strasznie się w niego wgryzał. Co jakiś czas trzeba było ostro traktować je pastą tempo.
no a jakby na to położył jeszcze bezbarwny matowy z mieszalni lakierów to może by się ten pył tak nie wżerał dobrze rozumuję

-

Siw3k - Members
Siw3k napisał(a):Radi napisał(a):Miałem kiedyś alu w białym macie pomalowane sprayem wymieszanym w lakierni, wszystko było fajnie pięknie ale czarny pył z klocków strasznie się w niego wgryzał. Co jakiś czas trzeba było ostro traktować je pastą tempo.
no a jakby na to położył jeszcze bezbarwny matowy z mieszalni lakierów to może by się ten pył tak nie wżerał dobrze rozumuję
za cene szraprajow pomalujesz proszkowo i masz spokoj na lata .
-

chomik - Fanatyk
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
chomik napisał(a):za cene szraprajow pomalujesz proszkowo i masz spokoj na lata .
to gdzie tak tanio malują proszkowo??? masz jakieś namiary???
-

Siw3k - Members
kolego za malowanie proszkowo zaplacisz gora 300-400zl za komplet i tak jak juz ktos wspomnial masz spokoj na lata,probowalem kiedys bawic sie sprayami i nie polecam,kupa roboty,kasy tez nie malo wydanej na materialy a i efekt mizerny
-

maximus_spi - Gaduła
- Rocznik: 95
- Silnik: 1.9 TDI
- Paliwo: ON
wypiaskuj i daj pomalować lakierem samochodowym,
przy zakładaniu opon jak ci odrą to zrobisz pędzelkiem poprawkę a jak pomalujesz proszkiem to jak lakier pęknie to masz pozamiatane
przy zakładaniu opon jak ci odrą to zrobisz pędzelkiem poprawkę a jak pomalujesz proszkiem to jak lakier pęknie to masz pozamiatane
moja biała strzała- moj-golf/biala-strzala-variant-1-9td-t50990.html
Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
-

mkkay - Members
myśałem nawet nad folią termo żeby okleić ale to raczej nie zda egzaminu i przemawia za mną szprej za 9 zł biały mat
a na to bezbarwny matowy z mieszalni i będzie jak szkło
wtedy będzie trzymać się kupy wszystko chyba 
a na to bezbarwny matowy z mieszalni i będzie jak szkło
wtedy będzie trzymać się kupy wszystko chyba 
-

Siw3k - Members