Ostatnio usłyszałem o człowieku który kupował na siebie wiele samochodów 20-50 a nie rejestrował ich ani nie ubezpieczał tylko na siebie umowe spisywał i koniec. Jakie są konsekwencje prawne takiego czynu ?
Moderator: Moderator
? albo mial umowe in blanco ... slyszalem o takich poczynaniach ludzi ktorzy handluja autami ... ale ile z tego bylo prawdy to sam nie wiem bo nie widzialem tego na wlasne oczy tylko z opowiesci
bioly21 napisał(a):kupujesz auto na siebie , a pozniej jak sprzedajesz bez przerejestrowania to spisujesz umowe z gosciem tez na siebie ale musisz mu dodac umowe kupna sprzedazy ktora podpisales z osoba na ktora jest auto zarejestrowane mozna tak robic i z 10razy ale musisz miec komplet umow
karp napisał(a):a nie rejestrował ich ani nie ubezpieczał tylko na siebie umowe spisywał i koniec.

karp napisał(a):a jeśli OC nie jest płacone bo przykładowo ktoś pocioł auto odał na złom bez papieru o demonarzu i auto fizycznie nie istnieje ?

karp napisał(a):a jeśli OC nie jest płacone bo przykładowo ktoś pocioł auto odał na złom bez papieru o demonarzu i auto fizycznie nie istnieje ?
Kupiłem je wszystkie na siebie a gdy silniki już nie wytrzymywały to samochody poszły na złom bez żadnych papierów. Żaden z mich nie był na mnie zarejestrowany i nie opłacałem OC. Mineło już 5lat i jeszcze nikt się do mnie o to nie przyczepił, zupełna cisza tak jak bym ich nigdy nie miał. Ale jest bardzo możliwe że od tamtego czasu zmieniły się jakieś przepisy i mogą takich numerów już nie odpuszczać.

jeśli kupisz auto i sprzedaz przed upływem 6 mies liczą sobie podatek 2 procent wartosci

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości