Koszt instalacji świateł na przekaźnikach

Rozmowy bez żadnych ograniczeń. ;)

Moderator: Moderator

Koszt instalacji świateł na przekaźnikach

Postprzez trojeczkaGT » 12 paź 2013, o 15:28

Mam pytanko do Was własnie czy byłyby tutaj zainteresowane osoby zakupieniem takowej instalacji do golfow ?

Ile byście byli skłonni dać za taka instalacje. Instalacja na wtyczkach ze podpina sie pod istniejaca instalacje golfa.
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
Obrazek
Avatar użytkownika
trojeczkaGT
Members
 
Posty: 1737
Dołączył(a): 6 sie 2011, o 21:36
Lokalizacja: DDZ i DSW

Koszt instalacji świateł na przekaźnikach

 

Postprzez palio » 12 paź 2013, o 15:35

Jak na tym 4um kupowałem gotową instalację na przekaźnikach. Wystarczyło ją tylko podpiąć.
O ile mnie pamięć nie myli to zapłaciłem coś około 50zł + KW.
Avatar użytkownika
palio
Administrator
 
Posty: 3881
Dołączył(a): 24 mar 2010, o 20:45
Lokalizacja: Fajsławice
Rocznik: 95
Silnik: 1Z++
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez garas1 » 13 paź 2013, o 20:18

Ja sobie sam zrobiłem taką instalacją.
Koszt 0 PLN
Wszystkie potrzebne elementy miałem w garażu.
Avatar użytkownika
garas1
Gaduła
 
Posty: 721
Dołączył(a): 29 wrz 2008, o 20:02
Lokalizacja: Węgliniec

Postprzez opolanin » 13 paź 2013, o 21:07

trojeczkaGT, jakie kable, jakie przekazniki, więcej szcegółów
opolanin
 

Postprzez trollu » 14 paź 2013, o 20:52

garas1 napisał(a):Ja sobie sam zrobiłem taką instalacją.
Koszt 0 PLN
Wszystkie potrzebne elementy miałem w garażu.

super ale nie każdy ma "wszystko" w garażu, nie każdy musi być McGywerem i są tacy, którzy chętnie kupiliby zestaw p&p z takich czy innych powodów
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
Avatar użytkownika
trollu
VIP
 
Posty: 2503
Dołączył(a): 27 sie 2010, o 13:03
Lokalizacja: SKL/Cz-wa
Rocznik: 0
Silnik: byl ADY jest M52TUB28
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: kombi

Postprzez krzyś » 15 paź 2013, o 20:00

nie trzeba być McGywerem wystarczy znać zasadę działania przekaźnika. ja także sam robiłem taką instalke przekaźnik to koszt jakieś 5zł szt. ładna kostka pod przekaźnik z wyprowadzonymi kablami 6zl szt, 2 gniazda na bezpiecznik 4zł szt. mnie kosztowało tyle że kable wycięte z instalki z jakiegoś trupa. Można też doliczyć żarówki bo mi od razu wszystkie w tydzień padły ale światła o niebo lepsze teraz. Myślę że koszt takiej instalki gotowej na nowych elementach składowych z robocizna może sięgnąć 120zl .
Vag diagnostyka,czyszczenie nastawników, uszczelnianie pomp wtryskowych Vp37, naprawa skrzyń biegów. Wszelkie info PW..
Avatar użytkownika
krzyś
Members
 
Posty: 888
Dołączył(a): 13 mar 2013, o 18:58
Lokalizacja: Krosino
Rocznik: 1996
Silnik: 1.9 TDI 1Z
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez cineek25 » 15 paź 2013, o 21:18

a po co ta instalka? w jakim celu? :cwaniak:
cineek25
Czytacz
 
Posty: 55
Dołączył(a): 15 wrz 2013, o 08:16
Lokalizacja: Siedlce

Postprzez trojeczkaGT » 15 paź 2013, o 21:32

tak mysle czy nie zrobic kilka bo kabli z "trupow mam, przekaznikow i obudow z bezpiecznikami tez mam" tylko mysle jak wykabinowac wtyczki ktore by wchodzily do starych lamp bo sa adaptery stara>przejscie na nowa wiec taka instalacje by sie latwo zrobilo ale problem by miec wtyczki stare wyjscie i wejscie.

jezeli ktos by chcial takowa i ma nowy typ lamp z "okragla" wtyczka to niech mi napisze na pw to bym mu takowa mogl zrobic bo nie kazdy ma garaz i troche trupow by miec czesci i smykalki do takiej zabawy.


cinek ale zes dowalil z tym pytaniem ;p hehe nie wiesz po co sie zaklada przekazniki na lampy ? by swiecily cala swoja moca, by nie bylo spadku napiec i przez to gorszego oswietlenia
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
Obrazek
Avatar użytkownika
trojeczkaGT
Members
 
Posty: 1737
Dołączył(a): 6 sie 2011, o 21:36
Lokalizacja: DDZ i DSW

Postprzez krzyś » 15 paź 2013, o 21:36

cineek25 napisał(a):a po co ta instalka? w jakim celu? :cwaniak:


dla polepszenia światełek mijania i drogowych bo w fabryce zapomnieli założyć i styki w przełącznikach się wypalają smażą gdzie ostatecznie masz około 11v przy żarówce w lampie a tym samym słabe światełka. sporo o tym na necie poszukaj nawet foty są świateł z przekaźnikami i bez.
Vag diagnostyka,czyszczenie nastawników, uszczelnianie pomp wtryskowych Vp37, naprawa skrzyń biegów. Wszelkie info PW..
Avatar użytkownika
krzyś
Members
 
Posty: 888
Dołączył(a): 13 mar 2013, o 18:58
Lokalizacja: Krosino
Rocznik: 1996
Silnik: 1.9 TDI 1Z
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Paweu » 16 paź 2013, o 15:51

krzyś napisał(a):Myślę że koszt takiej instalki gotowej na nowych elementach składowych z robocizna może sięgnąć 120zl .


Chyba za dwa komplety.

trollu napisał(a):garas1 napisał/a:
Ja sobie sam zrobiłem taką instalacją.
Koszt 0 PLN
Wszystkie potrzebne elementy miałem w garażu.

super ale nie każdy ma "wszystko" w garażu, nie każdy musi być McGywerem i są tacy, którzy chętnie kupiliby zestaw p&p z takich czy innych powodów


Temat przekaźników do lamp w mk3 jest rozpracowany już tak że lepiej się chyba nie da. Faq jest nt. sporo.. Więc w ramach cięcia kosztów i podnoszenia swoich umiejętności warto złożyć coś takiego samodzielnie.

Przynajmniej ja tak uważam.
Avatar użytkownika
Paweu
Members
 
Posty: 4273
Dołączył(a): 6 maja 2011, o 17:34
Rocznik: 1111
Silnik: 0.8
Paliwo: CNG
Nadwozie: cabrio

Następna strona




Powrót do Na luzie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości