Kabel OB2

Rozmowy bez żadnych ograniczeń. ;)

Moderator: Moderator

Kabel OB2

Postprzez skoczek-10 » 8 lis 2014, o 15:36

Kto ma dopożyczenia kabla pod kompa do mk3 OB2 na terenie Rzeszowa, Tyczyna, Kielnarowej,Borku?
Nie Ważne Czym Jeździsz Liczy Się To Jak Tym Jeździsz ^^ Grr...
Avatar użytkownika
skoczek-10
Czytacz
 
Posty: 50
Dołączył(a): 7 sie 2014, o 22:13
Lokalizacja: Tyczyn

Kabel OB2

 

Postprzez Paweu » 8 lis 2014, o 16:54

Nie lepiej kupić , by posiadać własny i nikogo się nie prosić ?

http://viaken.pl/pl/vag-usb-kkl-line-2- ... -obd2.html

W dodatku masz promocje i kosztuje tylko 54 zł.
Avatar użytkownika
Paweu
Members
 
Posty: 4273
Dołączył(a): 6 maja 2011, o 17:34
Rocznik: 1111
Silnik: 0.8
Paliwo: CNG
Nadwozie: cabrio

Postprzez skoczek-10 » 8 lis 2014, o 17:53

nieeeeeeee?
Potrzebuje jednorazowo tego kabla wiec poco kupowac na 1 raz?...
Nie Ważne Czym Jeździsz Liczy Się To Jak Tym Jeździsz ^^ Grr...
Avatar użytkownika
skoczek-10
Czytacz
 
Posty: 50
Dołączył(a): 7 sie 2014, o 22:13
Lokalizacja: Tyczyn

Postprzez VolDan » 8 lis 2014, o 17:55

też myślałem jak Ty,po co na raz kupować? a już załatwiłem 4 x MKIV GTI i pare mk3 ;) przydatna sprawa
Gaz mam w podłodze, nie w bagażniku ;)
VolDan
Moderator Globalny
 
Posty: 681
Dołączył(a): 7 wrz 2014, o 15:22
Lokalizacja: Wrocław
Rocznik: 92
Silnik: ABD POWER
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Paweu » 9 lis 2014, o 13:03

skoczek-10 napisał(a):nieeeeeeee?
Potrzebuje jednorazowo tego kabla wiec poco kupowac na 1 raz?...


Twoje potyczki z sondą lambda trwają już jakiś czas.. Przez ten (strzelam) miesiąc(?) założyłeś kilka tematów , w których opisywałeś praktycznie ten sam problem. Za każdym razem radzono Ci byś sprawdził błędy zapisane w sterowniku silnika za pomocą kabla oraz programu VCDS - chociażby.

Więc słowami kolegi VolDan :

VolDan napisał(a):też myślałem jak Ty,po co na raz kupować? a już załatwiłem 4 x MKIV GTI i pare mk3 przydatna sprawa


Może jednak warto?
Avatar użytkownika
Paweu
Members
 
Posty: 4273
Dołączył(a): 6 maja 2011, o 17:34
Rocznik: 1111
Silnik: 0.8
Paliwo: CNG
Nadwozie: cabrio

Postprzez shift00 » 9 lis 2014, o 13:54

Kup kabel, ogarnij VCDSa, rób diagnostyke i kasowanie błędów. Zakup kabla szybko Ci się zwróci. Przykładowo - kasowanie błędów sondy lambda kosztowało mnie 2,5 minuty. U mechanika zapłaciłbym 50 zł a nie wiem czy on tam co innego do tego celu używa.
Avatar użytkownika
shift00
Gaduła
 
Posty: 790
Dołączył(a): 20 kwi 2014, o 19:29
Rocznik: 96
Silnik: 0.5VR6
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez VolDan » 9 lis 2014, o 14:10

ja kupowałem z myślą o swoim ABD więc mam i OBD i OBD 2, własnie od użytkownika VIAKEN, płaciłem chyba 42zł z wysyłka. program z neta, ja akurat używam VAG, ale zamierzam się przesiąść na VCDS i się pobawić
Gaz mam w podłodze, nie w bagażniku ;)
VolDan
Moderator Globalny
 
Posty: 681
Dołączył(a): 7 wrz 2014, o 15:22
Lokalizacja: Wrocław
Rocznik: 92
Silnik: ABD POWER
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez skoczek-10 » 9 lis 2014, o 22:52

no dzis podpiolem pod kompa auto i co? oto błedy ktore wyskoczyly:
VCDS Version: Release 1.0
Sunday, 09 November 2014, 13:57:39:0
Control Module Part Number: 8A0 907 311 H
Component and/or Version: 1,8l R4 MONO 1.2.3 D51
Software Coding: PMC 01
Work Shop Code:
2 Faults Found:
00523 - Intake Air Temp Sensor (G42)
30-00 - Open or Short to Plus
00515 - Camshaft Position (Hall) Sensor (G40)
03-00 - No Signal
Nie Ważne Czym Jeździsz Liczy Się To Jak Tym Jeździsz ^^ Grr...
Avatar użytkownika
skoczek-10
Czytacz
 
Posty: 50
Dołączył(a): 7 sie 2014, o 22:13
Lokalizacja: Tyczyn

Postprzez Paweu » 9 lis 2014, o 23:02

skoczek-10 napisał(a):no dzis podpiolem pod kompa auto i co? oto błedy ktore wyskoczyly:
VCDS Version: Release 1.0
Sunday, 09 November 2014, 13:57:39:0
Control Module Part Number: 8A0 907 311 H
Component and/or Version: 1,8l R4 MONO 1.2.3 D51
Software Coding: PMC 01
Work Shop Code:
2 Faults Found:
00523 - Intake Air Temp Sensor (G42)
30-00 - Open or Short to Plus
00515 - Camshaft Position (Hall) Sensor (G40)
03-00 - No Signal


Odpowiedz na twoje pytania jest na forum. Wystarczy użyć szukajki forumowej lub zapytać wójka google.

na koniec dodam że hallem się nie przejmuj. zawsze wyskoczy na zgaszonym silniku.
Avatar użytkownika
Paweu
Members
 
Posty: 4273
Dołączył(a): 6 maja 2011, o 17:34
Rocznik: 1111
Silnik: 0.8
Paliwo: CNG
Nadwozie: cabrio

Postprzez skoczek-10 » 9 lis 2014, o 23:07

jak wiesz to nie powiesz mi co moge zrobic? bo wlasnie przeczyscilem przepustnice i nie wie czy cos to da a zalezy mi na czasie bo mam go nieiwele, Jak bys mogl to pomoz a nie kieruj w poszukiwania na forum:)
Nie Ważne Czym Jeździsz Liczy Się To Jak Tym Jeździsz ^^ Grr...
Avatar użytkownika
skoczek-10
Czytacz
 
Posty: 50
Dołączył(a): 7 sie 2014, o 22:13
Lokalizacja: Tyczyn

Następna strona




Powrót do Na luzie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości