Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Jak odkleić naklejkę z szyby z numerem rejestracyjnym??
Mam do wymiany przednią szybę i zastanawiam się czy jest jakiś sposób aby odkleić naklejkę z numerem rejestracyjnym tak żeby nadawała się do ponownego przyklejenia.
-

Tygrys - Czytacz
naklejka jest jednorazowa i nie ma szansy aby ją odkleić bez uszkodzenia (taka konstrukcja)
idziesz do wydziału komunikacji i załatwiasz nową
moja biała strzała- moj-golf/biala-strzala-variant-1-9td-t50990.html
Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
-

mkkay - Members
mkkay napisał(a):naklejka jest jednorazowa i nie ma szansy aby ją odkleić bez uszkodzenia (taka konstrukcja)
No nie powiedzial bym... Jest tajemna technika odklejania tej naklejki.

-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
A ja uważam że jest jakis sposób,wymieniając przednia szybe w pewnym warsztacie naklejke odlepili mi i wlepili na nową szybe,nie wiem jakiego sposobu uzyli ale naklejka do dzisiejszego dnia trzyma sie dobrze a i nie widac zadnych uszkodzen.
-

maximus_spi - Gaduła
- Rocznik: 95
- Silnik: 1.9 TDI
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 3-drzwiowe
ja sciagalem za pomoca suszarki zwyklej poprostu ja podlaczylem polozylem blisko naklejki na ja kilka minut i naklejka zeszla bez "ale" i nakleilem na inna szyba
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Nowa naklejka, koszt ok 18zl... Wszystko załatwione od ręki
Niby jednorazowa, ale mozna ją tak odkleić aby znow sie trzymala i to mocno
mkkay napisał(a):naklejka jest jednorazowa i nie ma szansy aby ją odkleić bez uszkodzenia (taka konstrukcja)
Niby jednorazowa, ale mozna ją tak odkleić aby znow sie trzymala i to mocno

-

K@mil - POMOCNIK

odkleic moze i mozna bez problemu ale pozniej po przyklejeniu ponownym pol roku i odpadnie od slonca , przerabiane w firmowym wozie , w wydziale komunikacji za 18zl masz nowa i dostajesz ja na miejscu wiec chyba kombinowanie nie ma sensu no chyba ze komus szkoda 18zl
-

bioly21 - Gaduła
Nie trzeba kombinować... jest bardzo prosty sposób na odklejenie
należy dobrze podgrzać ją suszarką albo opalarką, a następnie ostrym podkreślam "ostrym" nożykiem ją odkleić. Przed przyklejeniem jej do nowej szyby musisz dobrze odtłuścić miejsce przyklejenia 
należy dobrze podgrzać ją suszarką albo opalarką, a następnie ostrym podkreślam "ostrym" nożykiem ją odkleić. Przed przyklejeniem jej do nowej szyby musisz dobrze odtłuścić miejsce przyklejenia 
-

Cinek33 - Czytacz
Cinek33 napisał(a):Nie trzeba kombinować... jest bardzo prosty sposób na odklejenienależy dobrze podgrzać ją suszarką albo opalarką, a następnie ostrym podkreślam "ostrym" nożykiem ją odkleić. Przed przyklejeniem jej do nowej szyby musisz dobrze odtłuścić miejsce przyklejenia
odkleic to jedno ale pozniej to chyba trzeba na super glue przyklejac bo po pol roku odpadnie od slonca
-

bioly21 - Gaduła
• Strona 1 z 1