golfy 3, jednym kluczem otworzyłem inny zamek

Rozmowy bez żadnych ograniczeń. ;)

Moderator: Moderator

Postprzez Autoteliczna » 18 gru 2013, o 13:42

Radi napisał(a):Co do padniętego akumulatora to moim zdaniem jeden wielki mit, ako raczej nie rozładuje sie aż tak żeby nie ruszyć pompki auta owszem nie odpalisz ale pompka nie bierze aż tak dużo prądu. Mi sie jeszcze nie zdażyło a aku miałem rozładowane wielokrotnie


Da się. Przerabiane niestety.
Można się wtedy jeszcze pod maskę dostać, podłączyć prąd do aku, chociaż jest to trochę trudne.

Na szczęście są takie elementy co nawet zamków nie potrafią otworzyć. Ostatnio nam rozwalili wkładki w zamkach, ale auta nie otworzyli... ale już są klamki bez zamków ;)

Ale fakt, zdarza się bardzo często, że jednym kluczykiem można kilka aut otworzyć. Mieliśmy jeden taki, którym każdego golfa się dało otworzyć (przynajmniej każdego z tych, które sprawdzaliśmy).
Avatar użytkownika
Autoteliczna
Czytacz
 
Posty: 33
Dołączył(a): 18 mar 2013, o 10:28
Lokalizacja: Łódź

 

Postprzez Emiczka » 19 gru 2013, o 12:56

Jojek próbował mojego otworzyć tymi kluczykami i nie dał rady ;p
Avatar użytkownika
Emiczka
VIP
 
Posty: 2205
Dołączył(a): 10 lis 2011, o 13:42
Lokalizacja: Łódź
Rocznik: 2003
Silnik: 1.6 passat B5fl
Paliwo: PB
Nadwozie: kombi

Postprzez Autoteliczna » 19 gru 2013, o 14:58

Emiczka napisał(a):Jojek próbował mojego otworzyć tymi kluczykami i nie dał rady ;p


Tymi od bordowego, mojego czy szarego? :P
Avatar użytkownika
Autoteliczna
Czytacz
 
Posty: 33
Dołączył(a): 18 mar 2013, o 10:28
Lokalizacja: Łódź

Postprzez Emiczka » 20 gru 2013, o 00:33

i od twojego i bordowego i szarego ;p
Avatar użytkownika
Emiczka
VIP
 
Posty: 2205
Dołączył(a): 10 lis 2011, o 13:42
Lokalizacja: Łódź
Rocznik: 2003
Silnik: 1.6 passat B5fl
Paliwo: PB
Nadwozie: kombi

Postprzez Adzios » 28 gru 2013, o 19:11

Servo napisał(a):Myślałem, że takie cuda zdarzały się tylko za czasów PRL-u i produktów polskiej motoryzacji:)


To były czasy :-D jak zapomniałem kluczyków to poloneza otwierałem jakimkolwiek innym kluczem albo scyzorykiem :-D
Avatar użytkownika
Adzios
Czytacz
 
Posty: 78
Dołączył(a): 11 maja 2013, o 12:16
Lokalizacja: Podkarpacie

Postprzez strzeliniasty » 28 gru 2013, o 23:57

gratulacje tez przezylem taka sytuacje - pod uczelnia kumpel majacy golfa mowi do mnie ze otworzy moje auto swoimi kluczmi - zrobil tak wlozyl swoj klucz w moj zamek otworzyl drzwi, ja zdziwiony wsiadlem wkladam swoje klucze do stacyjki - auto nie odpalilo wrocilo na lawecie do domu - elektryk stwierdzil ze imo padlo i wylaczylo caly prad w aucie
Avatar użytkownika
strzeliniasty
Members
 
Posty: 2656
Dołączył(a): 9 paź 2008, o 22:42
Lokalizacja: Strzelin / Wrocław

Postprzez Radi » 29 gru 2013, o 21:03

strzeliniasty, twierdzisz że przez to padło Ci imo?
Avatar użytkownika
Radi
Members
 
Posty: 2836
Dołączył(a): 16 lut 2009, o 12:15
Lokalizacja: GKA
Rocznik: 93
Silnik: 2.8 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Banita95 » 30 gru 2013, o 02:42

strzeliniasty, Nie możliwe dzisiaj u kumpla tak zrobiłem i jakoś pojechał do domu szczęśliwy :lol:
Avatar użytkownika
Banita95
Members
 
Posty: 860
Dołączył(a): 3 lis 2013, o 00:34
Lokalizacja: Pasłęk
Rocznik: 99
Silnik: 2.3
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez strzeliniasty » 30 gru 2013, o 09:01

Radi, nie ja twierdze tylko gosciu ktory go robil auto zgaslo w czasie jazdy zero pradu wywalil imo i modul komfortu
Avatar użytkownika
strzeliniasty
Members
 
Posty: 2656
Dołączył(a): 9 paź 2008, o 22:42
Lokalizacja: Strzelin / Wrocław

Postprzez Radi » 30 gru 2013, o 11:06

strzeliniasty napisał(a):Radi, nie ja twierdze tylko gosciu ktory go robil auto zgaslo w czasie jazdy zero pradu wywalil imo i modul komfortu


Myślę że to raczej nieszczęśliwy zbieg okoliczności ;-) imo nie jest podłączone do zamków znajduje się tylko w stacyjce
Avatar użytkownika
Radi
Members
 
Posty: 2836
Dołączył(a): 16 lut 2009, o 12:15
Lokalizacja: GKA
Rocznik: 93
Silnik: 2.8 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez chomik » 30 gru 2013, o 12:10

Radi napisał(a):
strzeliniasty napisał(a):Radi, nie ja twierdze tylko gosciu ktory go robil auto zgaslo w czasie jazdy zero pradu wywalil imo i modul komfortu


Myślę że to raczej nieszczęśliwy zbieg okoliczności ;-) imo nie jest podłączone do zamków znajduje się tylko w stacyjce

dokładnie , jezei imo jest inne tzn kodowanie , to auto poprostu nie odpali i tyle . nic nie moze sie stać .
Avatar użytkownika
chomik
Fanatyk
 
Posty: 1172
Dołączył(a): 29 lis 2010, o 01:26
Lokalizacja: Toruń
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Opik » 30 gru 2013, o 13:28

chomik napisał(a):dokładnie , jezei imo jest inne tzn kodowanie , to auto poprostu nie odpali i tyle . nic nie moze sie stać .


dokładnie ;) też przerabiane było

niefortunny zbieg okoliczności Ci się trafił
Avatar użytkownika
Opik
Members
 
Posty: 7058
Dołączył(a): 28 lis 2011, o 22:22
Lokalizacja: Lublin
Silnik: 2.0
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Poprzednia strona

- - -



Powrót do Na luzie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości