Witam, związku że mam dużo wolnego czasu chciałbym otworzyć własną działalność i jeździć na taryfie. Posiadam prace (umowa o prace) i pracuję w nocy weekendu wolne, całe dni mam wolne więc wpadłem na pomysł by mieć dodatkowy dochód. Jak wiadomo od stycznia 2014 zniesiono licencje w miastach poniżej 100 tyś (moje liczy 30). Posiadam golf 3 w gazie, jak myślicie warto ryzykować? W moim mieście jeździ ok 5/6 taksówek. Jakich kosztów mogę się spodziewać?
przede wszystkim zadbac o komfort pasazerow czyli klima podstawa. jakich kosztow - jechac na montaz taxometru (do firmy by zgrala go z licznikiem), auto 5drzwiowe, najlepiej kombi zarejestrowanie dzialalnosci, kogut taxi, noi przygotuj sie na "konkurencje" bo zlotowki to jedna wielka mafia
Sąsiad ma gofra 3kombi w tdi pomyka nim już chyba z 5 lat jako" złotówa"i nie narzeka z reszta z tego co widze to po chorzowie pomyka z 6 golfów jako taxi
Moim skromnym zdaniem to nie zda egzaminu to nie te czasy. Ja osobiście jak miałbym płacić te ponad 2 zł/km (wiadomo zależy kiedy gdzie itp) i gnieść się w golfie mk3 to chyba bym chłopa wyśmiał i ogóle bym nie wsiadł. Moim zdaniem auto jest przede wszystkim za małe mowa o tylnej kanapie. Ale jak to mówią do odważnych świat należy.
zgadzam sie z Radim. Co innego jak jedziesz w swojej ekipie ludzie z tylu sie wygodnie umoscili, a co innego jak wozisz obcych, nie zawsze swiezych gosci mi by bylo szkoda samochodu na takie manewry. Na taryfie w tej cenie to Pasek B3/B4
Ostatnio edytowano 5 sty 2014, o 12:02 przez Opik, łącznie edytowano 1 raz
ja dzis na Krakowie widzialem leona 1 jako taxi i nie byl to diesel tylko zolty 1.8T pewnie z podtlenkiem lpg , a w leonie/toledo jeszcze mniej miejsca z tylu jak w golfie 3