siemka,
Potrzebuję pilnej rady jak wysłać 4 felgi. Czy lepiej zapakować je w 1 duży karton czy też wystarczy każdą osobno owinąć stretchem i zabezpieczyć ranty ?
jaki kurier byłby najtańczy? Jakby wysyłać osobno to rozmiary paczek będą 4szt x 50x50x25 15kg szt.
Dzięki za szybką pomoc.
pzdr,
Patrky
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Wysłałem jedna paczka, kola ustawione jedne na drugich, ściągnięte bandownica (dla niekumatych, taka maszynka i pasy naciągnięte http://images02.olx.pl/ui/16/94/69/1321 ... owacz-.jpg )zawinięte stretchem, od góry zabezpieczenie i na dole, oddzielone od siebie kartonem, kurier przyjechał, zabrał, 120PLN za przesyłkę, dowiadywałem się o tym wcześniej i kupujący felgi na to przystał
poczta: najlepiej wysłać dwie paczki po dwie sztuki, wychodzi o wiele taniej niż jedna duża paczka i taniej niz cztery osobne, pozdro Patrky 
poczta: najlepiej wysłać dwie paczki po dwie sztuki, wychodzi o wiele taniej niż jedna duża paczka i taniej niz cztery osobne, pozdro Patrky 
R.I.P Mystic B. [*]
-

BartheZz_3 - Members
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
BartheZz_3 napisał(a):Wysłałem jedna paczka, kola ustawione jedne na drugich, ściągnięte bandownica (dla niekumatych, taka maszynka i pasy naciągnięte http://images02.olx.pl/ui/16/94/69/1321 ... owacz-.jpg )zawinięte stretchem, od góry zabezpieczenie i na dole, oddzielone od siebie kartonem, kurier przyjechał, zabrał, 120PLN za przesyłkę, dowiadywałem się o tym wcześniej i kupujący felgi na to przystałpoczta: najlepiej wysłać dwie paczki po dwie sztuki, wychodzi o wiele taniej niż jedna duża paczka i taniej niz cztery osobne, pozdro Patrky
Mówisz o felgach z oponami czy bez ?
- killah
ja wyslalem kiedys felgi R15 z oponami 195/55 i zaplacilem ok 80 zl za wszystkie.
zarejestruj sie na stronie typu tanikurier itp i przez posrednika sobie zamow pod Twoj dom tak jest najtaniej mi przyjechal DHL
kazde kolo z felga oblozylem kartonem (felge by ranty sie nie obily) i owinalem czarnym streczem mocno
kazde kolo osobno jako jedna paczka czyli w sumie 4 paczki
nie bylo zadnych problemow i odbiorca byl zadowolony.
zarejestruj sie na stronie typu tanikurier itp i przez posrednika sobie zamow pod Twoj dom tak jest najtaniej mi przyjechal DHL
kazde kolo z felga oblozylem kartonem (felge by ranty sie nie obily) i owinalem czarnym streczem mocno
kazde kolo osobno jako jedna paczka czyli w sumie 4 paczki
nie bylo zadnych problemow i odbiorca byl zadowolony.
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
2x 2 paczki najtaniej .
http://www.tanikurier.com/
http://www.tanikurier.com/
-

chomik - Fanatyk
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
Dokladnie jak chomik, pisze. Ja wysylalem kiedys BBSki, rejestracja nie byla potrzebna wtedy. Zadnych problemow nie bylo.
Zielony Family: moj-golf/zielona-perla-by-grzesiek2507-t58764.html
Moj poprzedni "Europe":
moj-golf/czerwony-golfik-by-grzesiek2507-t46031.html
Moj poprzedni "Europe":
moj-golf/czerwony-golfik-by-grzesiek2507-t46031.html
-

Grzesiek2507 - Members
-

BartheZz_3 - Members
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
bioly21 napisał(a):do mnie jakis tydzien temu przyszly cale kola z oponami , bbs rm 16 i zaplacilem za wysylke 100zł . przyszlo w 2 paczkach siódemka
Tak też wysłałem felgi. Mam nadzieję że dotrą całe. Oddzieliłem felgi między sobą styropianem i owinąłem dobrze stretchem. Dekielki wrzuciłem do środka (spakowane w folię bąbelkową oczywiście)
Dzisiaj pewnie dotrą do adresata to będę wiedział co tam z nimi
Ale wielkie dzięki za odpowiedzi. Ja wysłałem UPS i całkiem dobra cena była.
- killah
killah napisał(a):bioly21 napisał(a):do mnie jakis tydzien temu przyszly cale kola z oponami , bbs rm 16 i zaplacilem za wysylke 100zł . przyszlo w 2 paczkach siódemka
Tak też wysłałem felgi. Mam nadzieję że dotrą całe. Oddzieliłem felgi między sobą styropianem i owinąłem dobrze stretchem. Dekielki wrzuciłem do środka (spakowane w folię bąbelkową oczywiście)
moje nie byly jakos specjalnie zabezpieczone jedynie karton na dole i na gorze miedzy nimi nic nie bylo i przyszly w jednym kawalku , ogolnie zauważyłem juz od jakiegos czasu ze kurierzy zaczeli bardziej dbac o przesylki i nie sa juz tak "pomiete " jak dawniej
-

bioly21 - Gaduła
bioly21 napisał(a):killah napisał(a):bioly21 napisał(a):do mnie jakis tydzien temu przyszly cale kola z oponami , bbs rm 16 i zaplacilem za wysylke 100zł . przyszlo w 2 paczkach siódemka
moje nie byly jakos specjalnie zabezpieczone jedynie karton na dole i na gorze miedzy nimi nic nie bylo i przyszly w jednym kawalku , ogolnie zauważyłem juz od jakiegos czasu ze kurierzy zaczeli bardziej dbac o przesylki i nie sa juz tak "pomiete " jak dawniej
Moje niestety dotarły bez 2 dekielków które zapakowałem do środka felgi. Ale już nie dojdę do tego czy zgubił je kurier (jeśli tak to powinna być dziura w stetchu) czy też odbiorca był nieuczciwy i chciał mnie oszukać by zbić cenę. Tak czy siak oddałem 3 dychy za dekle co by ukręcić łeb sprawie.
- killah
speckom napisał(a):100zl za wyslanie felg to cena z kosmosu. ja z ubezpieczniem wysyłam czasem za 20zł 4szt z oponami.
Chyba sam musisz być kurierem

-

saszelqq - Members
- Rocznik: 1981
- Silnik: 1.1 GG
- Paliwo: PB+LPG