Czechy mandat kredytowy

Rozmowy bez żadnych ograniczeń. ;)

Moderator: Moderator

Czechy mandat kredytowy

Postprzez michu0494 » 21 lut 2013, o 22:54

Witam mam problem, otóż prawie tydzień temu wybrałem się do Czech i pech chciał że zostałem ukarany mandatem o wysokości 1000KC :-x Sama kwota nie stanowi takiego problemu jak zapłacenie go, policjant mi mówił że w Polsce zapłacę na poczcie. Udaję się na pocztę pani bierze kwitek w rękę i pytanie: Co to? No to jej mówię, mandat i pytam czy jest możliwość zapłacenia. Zostałem skierowany do banku w którym powiedzieli mi że również nic z tego. Z jednego banku do drugiego, tam zostałem poinformowany, że z tym na pocztę. I teraz nie wiem czy wybrać się w ponowną podróż do Czech, czy po prostu nie płacić, wiecie może jak to zapłacić, co z tym zrobić? Pozdrawiam.
michu0494
Czytacz
 
Posty: 28
Dołączył(a): 16 sty 2012, o 14:46
Lokalizacja: Wrocław

Czechy mandat kredytowy

 

Postprzez bioly21 » 21 lut 2013, o 23:23

ja w dawnych czasach dostalem mandat na slowacji jeszcze przed euro i musialem go zaplacic na miejscu u policjantów , podobnie jest u nas jak zlapia obcokrajowaca to mandat musi placic gotowka policjanta , w banku nie powinno byc problemu z zaplaceniem w koronach , pare razy juz placilem rachunki ojca w banku frankami szwajcarskimi i wszystko bylo ok z tym ze banki maja bardzo nie korzystne przeliczniki walut no ale trudno cos za cos , jak takie problemy Ci robia a masz blisko to jedz do czech i tam na poczcie zaplac :)
Avatar użytkownika
bioly21
Gaduła
 
Posty: 497
Dołączył(a): 1 mar 2012, o 15:22
Lokalizacja: Niepołomice/Kraków

Postprzez michu0494 » 21 lut 2013, o 23:54

Właśnie wolałbym na miejscu zapłacić ale że tak powiem uderzyliśmy do Czech ze spontana i w nocy nie było za bardzo już gdzie wymienić pieniądze to miałem przy sobie plny, potem kantor się znalazł ale już było za późno bo dawno pojechałem po otrzymaniu mandatu, sam się właśnie zdziwiłem że mi kredytowy dają bo zawsze jak oglądam drogówkę to na miejscu płacą :)
michu0494
Czytacz
 
Posty: 28
Dołączył(a): 16 sty 2012, o 14:46
Lokalizacja: Wrocław

Postprzez Michu! » 22 lut 2013, o 10:11

ja sie wracalem do czech zeby zaplacic mandat;/ tyle, ze ja do czech mam niecale 70km, inaczej nie dalo rady tego zaplacic :kwasny:
Avatar użytkownika
Michu!
Badacz tematu
 
Posty: 345
Dołączył(a): 27 maja 2012, o 11:30
Lokalizacja: Knurów
Rocznik: 1993
Silnik: 1.4 ABD
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez K@mil » 22 lut 2013, o 17:48

Aby zapłacić mandat w Polsce potrzebny Ci jest numer ich konta w formie IBANK oraz Swift kod..

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mandat mozna tez zaplacic na przejsciu granicznym, ale nie wiem nic wiecej :)
Avatar użytkownika
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK
 
Posty: 4895
Dołączył(a): 30 lis 2007, o 19:15
Lokalizacja: NDZ/CT

Postprzez michu0494 » 22 lut 2013, o 18:43

Dzięki panowie za odpowiedzi, będzie trzeba wybrać się na wycieczkę :)
michu0494
Czytacz
 
Posty: 28
Dołączył(a): 16 sty 2012, o 14:46
Lokalizacja: Wrocław


- - - ekspresy automatyczne melitta



Powrót do Na luzie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości