Sama kwota nie stanowi takiego problemu jak zapłacenie go, policjant mi mówił że w Polsce zapłacę na poczcie. Udaję się na pocztę pani bierze kwitek w rękę i pytanie: Co to? No to jej mówię, mandat i pytam czy jest możliwość zapłacenia. Zostałem skierowany do banku w którym powiedzieli mi że również nic z tego. Z jednego banku do drugiego, tam zostałem poinformowany, że z tym na pocztę. I teraz nie wiem czy wybrać się w ponowną podróż do Czech, czy po prostu nie płacić, wiecie może jak to zapłacić, co z tym zrobić? Pozdrawiam.Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Czechy mandat kredytowy
Witam mam problem, otóż prawie tydzień temu wybrałem się do Czech i pech chciał że zostałem ukarany mandatem o wysokości 1000KC
Sama kwota nie stanowi takiego problemu jak zapłacenie go, policjant mi mówił że w Polsce zapłacę na poczcie. Udaję się na pocztę pani bierze kwitek w rękę i pytanie: Co to? No to jej mówię, mandat i pytam czy jest możliwość zapłacenia. Zostałem skierowany do banku w którym powiedzieli mi że również nic z tego. Z jednego banku do drugiego, tam zostałem poinformowany, że z tym na pocztę. I teraz nie wiem czy wybrać się w ponowną podróż do Czech, czy po prostu nie płacić, wiecie może jak to zapłacić, co z tym zrobić? Pozdrawiam.
Sama kwota nie stanowi takiego problemu jak zapłacenie go, policjant mi mówił że w Polsce zapłacę na poczcie. Udaję się na pocztę pani bierze kwitek w rękę i pytanie: Co to? No to jej mówię, mandat i pytam czy jest możliwość zapłacenia. Zostałem skierowany do banku w którym powiedzieli mi że również nic z tego. Z jednego banku do drugiego, tam zostałem poinformowany, że z tym na pocztę. I teraz nie wiem czy wybrać się w ponowną podróż do Czech, czy po prostu nie płacić, wiecie może jak to zapłacić, co z tym zrobić? Pozdrawiam.- michu0494
- Czytacz
ja w dawnych czasach dostalem mandat na slowacji jeszcze przed euro i musialem go zaplacic na miejscu u policjantów , podobnie jest u nas jak zlapia obcokrajowaca to mandat musi placic gotowka policjanta , w banku nie powinno byc problemu z zaplaceniem w koronach , pare razy juz placilem rachunki ojca w banku frankami szwajcarskimi i wszystko bylo ok z tym ze banki maja bardzo nie korzystne przeliczniki walut no ale trudno cos za cos , jak takie problemy Ci robia a masz blisko to jedz do czech i tam na poczcie zaplac 

-

bioly21 - Gaduła
Właśnie wolałbym na miejscu zapłacić ale że tak powiem uderzyliśmy do Czech ze spontana i w nocy nie było za bardzo już gdzie wymienić pieniądze to miałem przy sobie plny, potem kantor się znalazł ale już było za późno bo dawno pojechałem po otrzymaniu mandatu, sam się właśnie zdziwiłem że mi kredytowy dają bo zawsze jak oglądam drogówkę to na miejscu płacą 

- michu0494
- Czytacz
• Strona 1 z 1