wymiana podstawy monowtrysku, łapał lewe powietrze i silniczek na benzynie strasznie nierówno chodził albo gasnął..zaś na gazie jechał normalnie ale mocy ubywało a żeby oko się cieszyło to wpadły nowe ramki pod tablice
ja swojego kombiaka zaladowalem 2.5 osobami i przegonilem przez gory do czech do pepiczkow na safari (takie zoo) w nagrode ze ladnie jechal zatankowalem do pelna
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
zrobione dziś ale autko otrzyma je na zimie- odświeżone felgi stalowe wraz z dekielkami i rantami. Taki przyszły prezent na gwiazdkę ,niech też coś ma
a tak to polerka kloszy lamp.
MK3 "I'd rather lose by a mile because i built my own car, than win by a inch because someone else built it for me. Your car is your story. Don't let someone else write the book."
W sobotę zalałem do starego oleju płukankę millers oils engine flush. Silnik pracował prawie 15 min na tym i spuściłem ze starym olejem, gorącym! Potem zalałem trindent 5w40 z promocji. I co? Nic. Jedyna różnica, to że wcześniej w korkach temp. łapałem do 98 w porywach 100, aktualnie max94-96.
wpadł bagażnik dachowy z podstawą pod antenę cb radia.
MK3 "I'd rather lose by a mile because i built my own car, than win by a inch because someone else built it for me. Your car is your story. Don't let someone else write the book."