.Ponadto jak głosi stara motoryzacyjna prawda jak dbasz tak masz bez względu czy tyczy się to silnika zawieszenia itd.Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Z silników benzynowych mogę śmiało polecic silnik 1,6 101km lub 1,8 90km(posiadałem golfa z obiema jednostkami napędowymi).Z dislami nie miałem styczności ale myślę o zakupie golfa "śmierdziela"
.Ponadto jak głosi stara motoryzacyjna prawda jak dbasz tak masz bez względu czy tyczy się to silnika zawieszenia itd.
.Ponadto jak głosi stara motoryzacyjna prawda jak dbasz tak masz bez względu czy tyczy się to silnika zawieszenia itd.- Golf Maniak
- Members
- Rocznik: 1997
- Silnik: 1595 AFT
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
jeśli chodzi o benzynę to polecam jeszcze 2.0 8V
do gazu super silnik, ale oczywiście wszystko zależy od poprzednich właścicieli jak dbali...
do gazu super silnik, ale oczywiście wszystko zależy od poprzednich właścicieli jak dbali...-

przemo87 - Badacz tematu
Benzyna wszystkie trwale, w dieslach wiadomo turbina kiedys pada ( przewaznie niedlugo po kupnie
), gaz jak jest dobrze zamontowany i ustawiony o nie ma wplywu na trwalosc silnika ( no chyba ze roznica 50tys na milion km jest wazna )
), gaz jak jest dobrze zamontowany i ustawiony o nie ma wplywu na trwalosc silnika ( no chyba ze roznica 50tys na milion km jest wazna )-

murgen - Gaduła
Ja mam 1,6 ABU jak go kupiłam około 4 lat temu to już ten silnik padał no ale dał rade ale czas go wymienić, nic w nim nie chodzi jak być powinno, niestety. Nie wiem co robili poprzedni właściciele bo ja na pewno go nie katowałam ani nic
moj-golf/moj-ukochany-golf-3-prosto-od-emiczki-t41103.html -Ma była miłość 

-

Emiczka - VIP
- Rocznik: 2003
- Silnik: 1.6 passat B5fl
- Nadwozie: kombi
trojeczkaGT napisał(a):tak jak mowi marcin tylko 1.6 100 KM jest juz na wielowtrysku co za tym idzie zdrozsze lpg i wiecej czujnikow
temat rzeka, pisz na pw jak chcesz cos wiedziec o 1.8 lub 1.9 TD 1.9 TDI
U mnie w golfie gaz jest już ponad 10 lat.
Z tego co wiem przez ostatnie 4 lata nie było najmniejszego problemu oprócz corocznego ustawienia i wymiany filtrów, które sam wymieniam.
- marcin2e
- Badacz tematu
ja mam 1.4 od 2 lat i nie narzekam zrobiłem rozrząd zadbałem o odmę i nic zero, obecnie coś mu dolega ale nie powoduje to u mnie niechęci do niego. 1.8 i 1.9 sa nieśmiertelne jak i mocarne 2.0 8V. ogolnie jak dbasz tak masz 

Gaz mam w podłodze, nie w bagażniku
- VolDan
- Moderator Globalny
- Rocznik: 92
- Silnik: ABD POWER
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Kazdy poleci silnik ten co on ma, ja 1.8 bym nie polecał bo ogromne spalanie jedynie to z gazem. Ogolnie to są silniki nie do zajechania poki go nie przegrzejesz i bedziesz wymienial na czas wszystkie płyny, niestety niedlugo bede musial sie pożegnać z moja golfina i przesiąsć sie na cos bardziej oszczednego.
- pawlacz
- Czytacz