Założenie Climatronica

Wszystko co związane z klimatyzacją i nawiewami w samochodzie Volkswagen Golf 3

Moderator: Moderator

Założenie Climatronica

Postprzez Patryk7171 » 26 kwi 2013, o 11:07

Witam. Mam pytanie czy ktoś z was zakładał klimatyzacje do samochodu? Mam golfa III w silniku 1.9 TDI 1Z 90KM i chciałbym się dowiedzieć jaki jest koszt założenia układu klimatyzacji w moim aucie? I czy bardzo dużo trzeba robić przeróbek? :-)
VWozidełko :)
Silniczek TDI 1Z.
Avatar użytkownika
Patryk7171
Czytacz
 
Posty: 90
Dołączył(a): 15 mar 2011, o 23:33
Lokalizacja: Łęczna

Założenie Climatronica

 

Postprzez Achtel » 21 maja 2013, o 16:54

Jednym zdaniem- dużo jeb*nia :) za przeproszeniem :D
Już lepiej założyć klime manualną, choć to też potrzebuje dużego wkładu $ :D
Moim zdaniem sie nie opłaca i za dużo roboty.. rzeba by było kupić wentylator podwójny wraz z małą chłodnicą wody i klimy, całą wiązke climatronica, wszystkie weże doprowadzające freon i inne bardziewia.. Jak chcesz mam na sprzedasz stacje climatronica jeśli juz byś zakładał :P W Sprzedam częście jest ogłoszenie na temat sprzedam golfa 1.9TDI kobie białe na części i tam masz moje dane jak juz byś chciał robić climatronica :D i jak znajdziesz kogoś kto by Ci to zrobic tak jak powinno być seryjnie, a nie że otwierasz mache, a tam wszystko na wierzchu i 1000 przewodów :D
Avatar użytkownika
Achtel
Badacz tematu
 
Posty: 165
Dołączył(a): 15 lis 2012, o 16:27
Lokalizacja: NDM

Postprzez FaB » 25 maja 2013, o 23:54

zakładałem climatronic w golfie tdi 1,9 1z, dokladnie to juz mialem manualna klime tylko, zamienilem na climatronic ale i tak wszystko trzeba cala instalaje do silnika. mam schematy co i jak polaczyc:)
FaB
Berbeć
 
Posty: 8
Dołączył(a): 17 kwi 2011, o 13:23
Lokalizacja: Polska

Postprzez Pozor » 26 maja 2013, o 11:40

najłatwiej i najopłacalniej wg. mnie wydaje się kupinie z niemiec golfa z climatronikiem. Tam można nawet już je dostać za 400 euro a reszte części można pochnąć i buda się zwróci na złomie .Dodatkowo sam wymotowywując klime z 1 samochodu masz już łatwiej żeby wpakować do swojego. Ja sam tak zrobię ale każdy ma swoje zdanie :hyhy:
Avatar użytkownika
Pozor
Members
 
Posty: 1424
Dołączył(a): 27 paź 2012, o 17:24
Lokalizacja: GST (Kaliska)

Postprzez reliss » 13 sie 2013, o 00:34

Witam kupilem autko na czesci byla w nim manualna klima zastanawiam sie nad przelozeniem jej do mojego AAZ ciezko jest to zrobic?
reliss
Berbeć
 
Posty: 6
Dołączył(a): 28 wrz 2012, o 22:06
Lokalizacja: Lomza

Postprzez Pozor » 13 sie 2013, o 21:06

to masz z górki jeżeli wszycho działa jak malina to musisz poświęcić na spokojnie 2 dni czasu i dasz rade jest to o wiele lepsza opcja niż kupowanie pakietu z allegro bo wiesz co gdzie i jak i najważniejsze masz pewność że działa. Potrzebny ci będzie kanał i aparat do robinia zdjęć w elektryce żeby wszystko dokładnie podłączyć ;p w razie W dodatkowo musisz spuścic gaz bo nawet jeżeli spuścisz go na podwórku to ten płyn strasznie śmierdzi więc lepiej dać 100 na opróżnienie niż się dusić tym gazem a przyjemny on nie jest :hyhy: także powodzenia w montażu :super:
Avatar użytkownika
Pozor
Members
 
Posty: 1424
Dołączył(a): 27 paź 2012, o 17:24
Lokalizacja: GST (Kaliska)

Postprzez Grzesiek2507 » 13 sie 2013, o 22:04

Tzn, podjedz i zapytaj sie jak to jest z napelnianiem. Mojemu ojcu jak padla klima to pojechal na warsztat, sciagneli gaz, przyjechal do domu i zlozyl z 2 sprezarek jedna (padlo sprzegielko,a druga nie pasowala) a potem pojechal i ponoc napelnili mu w wiekszosci ponownie jego gazem uzupelniajac ubytek.
Avatar użytkownika
Grzesiek2507
Members
 
Posty: 3684
Dołączył(a): 4 mar 2012, o 15:12
Lokalizacja: Izbica Kujawska

Postprzez pitoos » 26 lut 2014, o 22:06

.. ktośprzerabiał temat przeróbki z manualnej na climatronic ?? ja już mam graty i wiązki szukam pomocy w ogarnięciu tematu . z góry dzieki i pozdrawiam

<
3.jpg

<
4.jpg

<
5.jpg

<
6.jpg

<
7.jpg

<
8.jpg
pitoos
Czytacz
 
Posty: 31
Dołączył(a): 22 lip 2012, o 08:35
Lokalizacja: Kalisz

Postprzez lm3matt » 25 mar 2015, o 15:32

ja sie chciałem zapytać od czego to jest wtyczka? sądze ze to zasilianie climatronica ale nie mam pojęcia gdzie ja w golfie podlączyć skoro fabrycznie moj 1.9TDI 1z był bez climy. wtyczka wychodzi z za nagrzewnicy

<
1.jpg

<
2.jpg


proszę o szybką pomoc bo stoje z robotą...
lm3matt
Badacz tematu
 
Posty: 152
Dołączył(a): 21 sty 2012, o 00:49
Lokalizacja: Nowe Czaple


- - - newsy



Powrót do Klimatyzacja i Nawiewy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości