Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Załącza się tzw. sannie przy włączonej klimatyzacji?
Witam, czy to normalne że na załączonej klimie- manualna ,co chwilę załącza się tzw. sannie podciśnieniowe i podskakują obroty -golf 3 1.9TD, wętylatory chłodnicy uruchamiają się po włączeniu klimy ,czy ktoś wie co powoduje takie objawy, prosze o sugestie i z góry dziękuję za pomoc!
- Skorpion
- Berbeć
z tego co wiem co obroty podnosza sie nieznacznie wlasnie jak na ssaniu ale jest to jednorazowe tzn jak jest wlaczona klima to obroty sa lekko wyzsze niz jak nie ma wlaczonej klimatyzacji.
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
zgoda,ale te sannie co chwilę się włącza i wyłącza,tzn. skaczą obroty na załączonej klimie????, gdy odepnę kostkę od elektrozaworu podciśnienia sanie przestaje szaleć,klima nadal działa. Gdy silnik zimny po odpaleniu(wszystko podłączone) klima wyłączona-to muszę dodać trochę gazu by załączyło się sannie. Podejrzewam że może broi przekaznik pradu, lub czujnik temperatury???(brązowy na króćcu), weżyki sa całe, a nie chcę kupować wiadra części by to wybadać.
?
?- Skorpion
- Berbeć
• Strona 1 z 1
Powrót do Klimatyzacja i Nawiewy