Witam .
od jakiegoś czasu zaczynam obserwować objawy walniętej nagrzewnicy : tłuste szyby i chyba ucieka płyn . Z nawiewów daje gorące powietrze aż parzy co mnie trochę dziwi , nie leci z nich para , śmierdzi tak jakby płynem ,ale nie jestem do końca pewien , jednak jak dam na ciepłe powietrze to czuć zapach .
Do tego martwi mnie nagrzewanie się tapicerki .
Jest jakiś sposób na 100% stwierdzenie ,że walnięta jest nagrzewnica ? nie chcę jej wyciągać na darmo , bo zwyczajnie nie mam na to czasu .
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
-

dbdgonzo - Czytacz
- Rocznik: 1995
- Silnik: 1.8
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Tak to sa objawy konczacej sie nagrzewnicy. Ja miałem do tego ze para zaczeła mi uciekac pod kierownica a u pasazera pod nogami było mokro. Najgorzej jest jak sie w czasie jazdy totalnie rozleci. Cały płyn ci ucieknie do srodka a wysuszyc to ok 1.5 tygodnia masakra nie zwlekaj z wymiana
-

scyzormks - Gaduła
scyzormks napisał(a):Tak to sa objawy konczacej sie nagrzewnicy. Ja miałem do tego ze para zaczeła mi uciekac pod kierownica a u pasazera pod nogami było mokro. Najgorzej jest jak sie w czasie jazdy totalnie rozleci. Cały płyn ci ucieknie do srodka a wysuszyc to ok 1.5 tygodnia masakra nie zwlekaj z wymiana
Miałem dokładnie tak jak mówisz, podczas jazdy Mi wyciekło wszystko na dywaniki, a co najgorsze to była zima, całą jeździłem bez ogrzewania. Godzina 23 w nocy wracam od dziewczyny nagle jebs i po nagrzewnicy, mokro wszędzie itp. Dobrze że miałem żabę to węże na krótko połączyłem i dojechałem jakoś. Zrób tak właśnie, jak nie masz czasu tego robić, zepnij na krótko węże i po sprawie.
-

daniel9415 - Czytacz
dbdgonzo, Wymieniaj ani sie nie zastanawiaj.
Bo jak piszą koledzy jak ci dupnie podczas jazdy to nie ciekawie będziesz miał,zgubisz płyn chłodniczy i zarypiesz silnik (przegrzeje się).
Bo jak piszą koledzy jak ci dupnie podczas jazdy to nie ciekawie będziesz miał,zgubisz płyn chłodniczy i zarypiesz silnik (przegrzeje się).
-

łukasz1983 - Members
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
- Paliwo: PB+LPG
po wypłacie kupię i się za to zabieram , przy okazji zmienię płyn i termostat , bo ciągle otwarty jest .
Nie pociesza mnie to , bo u mnie jest jak w amazońskiej dżungli ( dolnośląskie )
Nie pociesza mnie to , bo u mnie jest jak w amazońskiej dżungli ( dolnośląskie )
-

dbdgonzo - Czytacz
- Rocznik: 1995
- Silnik: 1.8
- Paliwo: PB
• Strona 1 z 1
Powrót do Klimatyzacja i Nawiewy