Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
wyciek plynu
mam problem z ukladem chlodzenia.. otoz okazalo sie ze mam wyciek plynu z miejsca gdzie jest czujnik temperatury(zolty).. jak sie okazalo "rozsypala" sie uszczelka.. mozna taka uszczelke dokupic czy jak to naprawic, aby plyn nie uciekal?!
- jatromb
- Czytacz
Chodzi ci o ten krociec plastikowy przy glowicy w ktory jest wsadzony czujnik??? jezeli tak to najlepiej wymienic go kosztuje jakies 15zl a roboty max 30 minut!!! tylko pamietaj zeby poczekac az plyn ostygnie zeby go spuscic do poziomu wymienianego elementu!!!!
-

Goral1985 - Badacz tematu
Niestety nie posiada!!! Nowa uszczelka jest przy czujniku ale mozesz kupic sama uszczelke!!!! tylko ta kupna jest troche ciensza!!!!! ja musialem docisnac czujnik paskiem zaciskowym do kabli,bo uszczelka byla zacienka i jak sie silnik nagrzal podnosilo sie cisnienie i cieklo spod czujnika!!!! 

-

Goral1985 - Badacz tematu
Też kiedyś wymieniałem cały kruciec z zaślepką i muśiałem dokupic ten oring uszczlkie do czujnika ale w moim przypadku wszystko było OK nic nie ciekło jak napisał Goral1985 być może to zależy od producenta jaką grubą uszczelkie zastosował a co do ceny całego króćca też płaciłem 15zł
-

marko1967 - Members
Ja tez wymienialem u Taty ten kruciec bo byl pekniety. Nowy ok 30zl z zaslepkami i uszczelkami w miejscach szujnikow. Wystarczylo przelozyc termostat i i czujniki.
Ten kruciec potocznie nazywa sie "Jeż" nawet i w sklepach motoryzacyjnych tak na to mowia.
MTuner
Ten kruciec potocznie nazywa sie "Jeż" nawet i w sklepach motoryzacyjnych tak na to mowia.
MTuner
Jeśli zobaczysz mnie we wstecznym lusterku to nie próbuj wciskać gazu... ja już to zrobiłem!!!
moj-golf/mtuner-reaktywacja-vr6-t5834.html
moj-golf/mtuner-reaktywacja-vr6-t5834.html
- MTuner
- Badacz tematu
• Strona 1 z 1
Powrót do Klimatyzacja i Nawiewy