Ale regulacja dmuchawy działa, jak wlacze na 1 to dale słabo a jak zwiekszam do dmucha mocniej, ale tylko na nogi.
Reszta nawiewów nie działa. Wiec myśle że to jest trzecie pokrętło to znaczy to po prawej stronie.
Moderator: Moderator
Zdemontuj panel sterowania nawiewami, zlokalizuj linkę która na 99% spadła ze swojego miejsca, może leżeć troszkę głębiej więc poszukaj jej, załóż i powinno hulać. Musiała opaść klapka zamykająca dopływ powietrza z zewnątrz i dlatego nie dmucha.
Pozdri
Pozdri
- Matteo
- Berbeć
akurat do tej klapki łatwo dostac się po wyjęciu półki pasazera, siedzi w kanale od wentylatora do zespołu nagrzewnicy, a jest podłączona do lewego nie prawego pokrętła, zamyka się normalnie jak lewe pokrętło da się maksymalnie w lewo (obieg zamkniety) i to trzeba sprawdzić.
- pablomed
- Members
Jes.i nie uszkodzone linki to najczęściej oderwana gąbka uszczelniająca dziury w klapie sterującej ciepłe/zimne, jest przy nagrzewnicy, resztę poda szukajka, trochę ciężko sie dobrać ale niema az tyle pracy ile z wymianą samej nagrzewnicy.
- pablomed
- Members
Też kiedyś miałem taki problem jak jest w/w. Rozebrałem plastiki tutaj gdzie regulujesz nawiew i po prostu odłamał sie plastik utrzymujacy linke odpowiadajacą za nawiew na nogi itp. Poprostu skrec jakims cienkim mocnym drucikiem i lala

- kozacek27
- Berbeć
nawiew działa tylko na 2 i 4
mam problem z dmuchawą, dziła i ciepłe i zimne ale obydwa tylko w dwóch pozycjach 2 i 4, natomiast na 1 i 3 cisza.... co może być przyczyną??? pomocy
-

komar - Czytacz
Problem z ciepłym nawiewem
Witam mam taki problem w golfie , golfik stal z miesiac , odpalilem go jechalem zalatwic sprawe wieczorem ,wlaczylem ogrzewanie na maxa po okolo 10 min jazdy , siole nawiewu na 3 i po chwili patrze ze kabina wypelnila mi sie sie dymem a szyby momentalnie zaparowaly
uchylilem okno patrze ze dym ucieka z auta, ku mojemu przerażeniu zatrzymalem auto ,zgasilem i 1 co spojrzalem pod auto czy cos sie nie pali
ale zadnego obcego plomenia czy cos nie bylo widac, odczekalem ,wywietrzylem auto , szyby wyczyscilem, ogrzewanie wylaczylem na zimne i na 0 , na drugi dzien 1 co spojrzałem to filtr kabinowy. Filtr byl brudny caly wiec go wymienilem wyczyscilem komore filtra z lisci itp , odpalilem auto poczekalem az zlapie temp , wlaczylem ogrzewanie na maxa nawiew na 3 , i po 10 sekundach z kratek nad konsola srodkowa buchlo mi dymem - szary, duszacy kurz o nie przyjemnym zapachu , po chwili dym znikl ale zapach wydobywajacy sie jest pyłowaty z kurzem i nie przyjemny szyby mi momentalnie zaparowaly cimniejszym osadem
Pytanie cyz to wina nagrzewnicy, cos sie na nia dostalo , zanim auto zostalo postawione na miesiac nie bylo tego problemu
gdyby nagrzewnica byla walnieta to by w sumie nie grzała, ale jak nie patrzec ta nagrzewnica co ja mam nie daje mega dobrym ciepłem , mial ktos juz taki problem 
uchylilem okno patrze ze dym ucieka z auta, ku mojemu przerażeniu zatrzymalem auto ,zgasilem i 1 co spojrzalem pod auto czy cos sie nie pali
ale zadnego obcego plomenia czy cos nie bylo widac, odczekalem ,wywietrzylem auto , szyby wyczyscilem, ogrzewanie wylaczylem na zimne i na 0 , na drugi dzien 1 co spojrzałem to filtr kabinowy. Filtr byl brudny caly wiec go wymienilem wyczyscilem komore filtra z lisci itp , odpalilem auto poczekalem az zlapie temp , wlaczylem ogrzewanie na maxa nawiew na 3 , i po 10 sekundach z kratek nad konsola srodkowa buchlo mi dymem - szary, duszacy kurz o nie przyjemnym zapachu , po chwili dym znikl ale zapach wydobywajacy sie jest pyłowaty z kurzem i nie przyjemny szyby mi momentalnie zaparowaly cimniejszym osadem
Pytanie cyz to wina nagrzewnicy, cos sie na nia dostalo , zanim auto zostalo postawione na miesiac nie bylo tego problemu
gdyby nagrzewnica byla walnieta to by w sumie nie grzała, ale jak nie patrzec ta nagrzewnica co ja mam nie daje mega dobrym ciepłem , mial ktos juz taki problem 
- darkside13
- Czytacz
Sprawdz czy nie masz mokrych dywaników pod fotelami- pasażera i kierowcy i czy nie ubywa ci płynu w chłodnicy.Miałem tak samo dym walił na przednią szybę, przez co robiła się jakby zatłuszczona. Diagnoza-wymiana nagrzewnicy
- silspaw
- Badacz tematu
no wlasnie wszystko wskazuje na nagrzewnice
wiem ze jest z tym roboty
jednak bedzie trzeba zarezerwowac dzien w garażu na babranie sie , a tak korzystając nie wiecie panowie w golfie 1,8 75 kucy jaka powinna byc idealna temperatura silnika 
wiem ze jest z tym roboty
jednak bedzie trzeba zarezerwowac dzien w garażu na babranie sie , a tak korzystając nie wiecie panowie w golfie 1,8 75 kucy jaka powinna byc idealna temperatura silnika 
- darkside13
- Czytacz
Powrót do Klimatyzacja i Nawiewy