Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Wentylatory nie działają.
Witam, proszę mi podpowiedzieć co zrobić. Nabijałem klimatyzację niedawno i powiedziano mi, że nie kręci się większy wentylator. Po odgrzybieniu klimatyzacji gdy już chwilę chodził obieg zamknięty, okazało się że drugi wentylator też przestał się kręcić, a klimatyzacja przestała chłodzić. Powiedziano mi, że nie chłodzi bo się wentylatory nie kręcą, a powinny. Czy rzeczywiście klimatyzacja nie chłodzi przez te wentylatory? Jak sprawdzić te wentylatory?
- eduardoo
- Berbeć
- Rocznik: 0
- Silnik: 1.9
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Re: Wentylatory nie działają.
Tak, wentylatory chłodnicy są istotne dla prawidłowego działania klimatyzacji w samochodzie. Wentylatory te odpowiadają za zapewnienie odpowiedniego przepływu powietrza przez chłodnicę klimatyzacji i chłodnicę silnika, co jest niezbędne do skutecznego chłodzenia układu klimatyzacyjnego.
Jeśli wentylatory chłodnicy nie działają poprawnie, może to prowadzić do problemów z klimatyzacją, szczególnie podczas jazdy w warunkach miejskich lub w ruchu z niską prędkością, gdy naturalny przepływ powietrza jest ograniczony.
Jeśli wentylatory chłodnicy nie działają poprawnie, może to prowadzić do problemów z klimatyzacją, szczególnie podczas jazdy w warunkach miejskich lub w ruchu z niską prędkością, gdy naturalny przepływ powietrza jest ograniczony.
- ugczibugczi
- Czytacz
- Rocznik: 1999
- Silnik: 424
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
• Strona 1 z 1
Powrót do Klimatyzacja i Nawiewy