Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Uszczelanianie ukladu chlodzenia
Zauwazylem maly wyciek plynu przy bloku silnika i postranowilem uszczelnic go jutro srodkiem RADSEAL, jest to srodek ktory miesza sie razem z plynem chlodniczym a nastepnie wlewa do zbiorniczka wyrownawczego i mam pytanie czy ktos tego uzywal? Jest to skuteczne?
VW Jest Bogiem, Predkosc nalogiem, Turbo zabawa a rozwaga podstawa...
-

rav7 - Badacz tematu
przy bloku
a moze z krucca co idzie do bloku ? ja bym wolal wyeliminowac wyciek bo mozesz sobie szkody narobic takimi cudami. (uszczelnia male wycieki ale nie dodali ze waziutkie kanaliki tez zapycha) robisz na wlasne ryzyko 
a moze z krucca co idzie do bloku ? ja bym wolal wyeliminowac wyciek bo mozesz sobie szkody narobic takimi cudami. (uszczelnia male wycieki ale nie dodali ze waziutkie kanaliki tez zapycha) robisz na wlasne ryzyko 
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
moze zle sie wyrazilem, plyn nie wycieka z wnetrza silnika tylko blok silnika jest wilgotny dlatego ze cieknie wyzej, nie wiem jak ta czesc sie nazywa bo az tak sie nie znam ale cieknie z tego miejsca gdzie przykrecony jest ten plastikowy dolot powietrzam, za pokrywa zawrow troszke nizej. Nie wiem czy dobrze wytlumaczylem 

-

rav7 - Badacz tematu
Niestety przeczytalem wasze posty z prosba o zdjecie po fakcie, wlalem ten specyfik na wlasne ryzyko i... zrobilem jakies 100 km i jestem zadowolony, miejsce wycieku suche i trzyma ladne temperatue a wczesniej falowala ona pomiedzy 70 a 90 stopni. Mam nadzieje ze tak zostanie i nic zlego sie nie stanie.
-

rav7 - Badacz tematu
rav mamy nadzieje ze nic nie bedzie zlego sie dzialo. poprostu niektorzy maja problemy z tymi specyfikami zalezy w jakim stanie sa kanaliki od wody (tam gdzie wedruje owy specyfik ) bo on uszczelnia tylko uszczelnia wszystko co wiaze sie z zapchaniem mniej juz droznych kanalow.
Ostatnio edytowano 22 kwi 2012, o 17:11 przez trojeczkaGT, łącznie edytowano 1 raz
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Własnie moj tata tez sobie to kiedy wsypal jak saczyla mu sie chlodnica i pomoglo a facet w sklepie zapewnial mnie ze ten specyfik "łata dziure" w kontakcie z powietrzem a jesli nie ma żadnej dziurki to poparostu bedzie krazyl w ukladzie a po jakims czasie straci swoje "wspaniale" wlasiwosci. Jak narazie jest dobrze 

-

rav7 - Badacz tematu
• Strona 1 z 1
Powrót do Klimatyzacja i Nawiewy