Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Uciekający olej klimatyzacji
Jest taki problem otóż wycieka olej(zielony) przy zaworach i przy sprężarce (takie dwie rurki aluminiowe które nie wiem jak się fachowo nazywają ) Chodzi właśnie o te dwie rurki czy da sie je jakoś uszczelnić lub jest tam jakiś simmering który trzeba wymienić .Oczywiście przy samej sprężarce klimatyzacji, jeśli ktoś nie wie o co chodzi dodam zdjęcie 

-

golfptb - Czytacz
Sprawdź również, czy załącza Ci się wentylator chłodnicy sprężarki..jeśli nie, to masz mało gazu(załącza się pod wpływem ciśnienia w układzie).Jeśli masz gazu ok, to stojący wentylator wskazuje na niesprawność presostatu lub samego wentylatora, co w wyniku powoduje zwiększenie ciśnienia w układzie ponad normę i wydmuchiwanie oleju wraz z gazem przez oringi
- Samarexus
- Berbeć
Nie no wentylator się załącza ale problem jest może z termostatem bo kiedyś jak wymieniałem pasek klinowy w chłodnicy to zmieniłem też płyn chłodniczy i gdy chciałem żeby silnik się zagrzał do temp. pracy to za cholerę nie chciał , a kiedy w końcu złapał temperaturę to znowu termostat nie chciał się otworzyć , no i przez to nie włączał się wentylator .Co może być nie tak ?
-

golfptb - Czytacz
• Strona 1 z 1
Powrót do Klimatyzacja i Nawiewy