Witam.
Gdy klimatyzacja jest wyłączona strasznie szumi. Po jej włączeniu szumienie zanika.
Moje pytanie jest takie:czy bardziej opłaca sie naprawa (zapewne jakieś łożysko) czy tez może zakup używanej sprężarki?
Dodam, ze nie mam możliwości zdjęcia paska z klimy - konieczność zakupu innego altka.
Pozdr
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
łożysko koła pasowego sprężarki jeden z tematów miąłeś dwa poniżej http://www.golf3.pl/topics40/jakie-lozy ... t62316.htm
a to że nie możesz paska zdjąć - to jakieś nieporozumienie, nawet jak założyłeś alternator bez możliwości napinania to jakoś ten pasek chyba jest napinany, czyli napinacz albo nie wiem jak tam masz kombinowane. Altek też możesz odkręcić dla zdjęcia paska,
a to że nie możesz paska zdjąć - to jakieś nieporozumienie, nawet jak założyłeś alternator bez możliwości napinania to jakoś ten pasek chyba jest napinany, czyli napinacz albo nie wiem jak tam masz kombinowane. Altek też możesz odkręcić dla zdjęcia paska,
- pablomed
- Members
Niestety jest problem z założeniem paska.
W tych silnikach (albo i nie tylko) występowały dwa rodzaje mocowań altka, bardziej do góry i bardziej w dół.
Gdybym chciał ominął sprężarkę musiałbym zmienić także rodzaj altka - krótszy pasek nie rozwiązuje tego problemu.
Zastanawiam się tylko czy wymiana łożyska jest dosyć kosztowna i bardziej opłacalna niż wymiana sprężarki?
W tych silnikach (albo i nie tylko) występowały dwa rodzaje mocowań altka, bardziej do góry i bardziej w dół.
Gdybym chciał ominął sprężarkę musiałbym zmienić także rodzaj altka - krótszy pasek nie rozwiązuje tego problemu.
Zastanawiam się tylko czy wymiana łożyska jest dosyć kosztowna i bardziej opłacalna niż wymiana sprężarki?
- krzysiogol
- Czytacz
• Strona 1 z 1
Powrót do Klimatyzacja i Nawiewy