jak sie tego pozbyc?Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Smród z nagrzewnicy
Czesc, mam taki problem, otóz rano odpaliłem Golfa, włączyłem nawiew i poczułem zapach jakiegos przypalonego plastiku, otworzyłem maske i ujrzałem przypaloną wiązke, podobną do eurozłącza, znajduje sie ona nad nagrzewnicą, troche sie stopiła.. niby wszystko działa, tylko ze jak ten zapach spalenizny dostaje sie do nagrzewnicy i dalej do wnetrza auta? Przejechałem sie pare km to normalnie łeb zaczyna bolec od tego smrodu
jak sie tego pozbyc?
jak sie tego pozbyc?-

Ramze$ - Czytacz
nagrzewnicy nie widać jedyne to co chłodnice widać i chodzi ci o to złącze co jest nad chłodnicą czy jakie? zrób foto, a swoją drogą to coś złego się dzieje że się stopiło złączeRamze$ napisał(a):nagrzewnicy
-

marcinkoz2910 - Members
1. Nie bardzo się znam na silnikach diesla
i nie mam pomysłu na to co by to było ale wiem jedno nie podoba mi się że się to stopiło coś się złego dzieje albo wydarzyło
2. Może warto zajrzeć do filtra i zobaczyć czy tam nie siedzi powód smrodu. Na foto masz zaznaczone gdzie on się znajduje a jak dawno nie był wymieniany to warto kupić nowy najlepiej z węglem aktywnym
pochłania nieprzyjemne zapachy, (jak będziesz zakładał nowy to warto odkurzaczem to wyczyścić i zobaczyć czy tam coś innego nie siedzi).

i nie mam pomysłu na to co by to było ale wiem jedno nie podoba mi się że się to stopiło coś się złego dzieje albo wydarzyło
2. Może warto zajrzeć do filtra i zobaczyć czy tam nie siedzi powód smrodu. Na foto masz zaznaczone gdzie on się znajduje a jak dawno nie był wymieniany to warto kupić nowy najlepiej z węglem aktywnym
pochłania nieprzyjemne zapachy, (jak będziesz zakładał nowy to warto odkurzaczem to wyczyścić i zobaczyć czy tam coś innego nie siedzi).

-

marcinkoz2910 - Members
Ten filtr i tak miałem wymienic bo szyby mi parowały juz od pau miesiecy..
Ale to jeszcze poł biedy, bo nadal nie wiem co sie zfajczyło
Ale to jeszcze poł biedy, bo nadal nie wiem co sie zfajczyło

-

Ramze$ - Czytacz
Ramze$, ja mam w tym miejscu bezpiecznik od świec nagrzewania płynu chłodzącego. Możesz zaktualizować profil bo piszesz że masz silnik TDI a na zdjęciu pokazujesz SDI 

- mariuszole
- Czytacz
• Strona 1 z 1
Powrót do Klimatyzacja i Nawiewy