witam,
jak w temacie, ile to jest warte? mogę kupić za 80zł ale wydaje się jakoś drogo za taki mały pierdół. co myślicie?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Regeneracja rezystora dmuchawy oraz koszta z tym związane
Ostatnio edytowano 31 gru 2009, o 14:07 przez polliv, łącznie edytowano 2 razy
you can't always get what you want
>>mój GTD>>
>>mój GTD>>
-

polliv - Badacz tematu
do astry niedawno kupiłem za 90zł za nowy z oryginału jeśli piszesz o nowym z oryginały lub porządnej firmy to jak najbardziej cena jest trafiona
lecz jeśli to podróbka to ja bym sobie darował kupno i wtedy poszukał używanego oryginału co chodzą po 30-40zł i cześć
a co się stało? bo czasami wysiada zabezpieczenie termiczne co kosztuje 1,50 i wtedy wystarczy mieć lutownice i zrobione
lecz jeśli to podróbka to ja bym sobie darował kupno i wtedy poszukał używanego oryginału co chodzą po 30-40zł i cześć
a co się stało? bo czasami wysiada zabezpieczenie termiczne co kosztuje 1,50 i wtedy wystarczy mieć lutownice i zrobione
-

marcinkoz2910 - Members
Jeśli działa tylko 4 bieg(najszybszy) to wymianie podlega tylko bezpiecznik termiczny tak jak kolega wyżej napisał koszt groszowy u mnie 2,50 zl tylko z tym lutowanie to trzeba uważać lepiej zawinąć go niż lutować.Tak mi polecono w sklepie elektronicznym.
-

gello1 - Gaduła
sprawna ręka zrobi wszystkogello1 napisał(a):tylko z tym lutowanie to trzeba uważać lepiej zawinąć go niż lutować.Tak mi polecono w sklepie elektronicznym.

nie zawsze ale może tak się zdarzyć tak jak pisałem o tej astrze wyżej też podejrzewałem to zabezpieczenie ale po wymianie nic się nie poprawiło lecz warto to spróbować wymienićgello1 napisał(a):Jeśli działa tylko 4 bieg(najszybszy) to wymianie podlega tylko bezpiecznik termiczny tak jak kolega wyżej napisał
-

marcinkoz2910 - Members
marcinkoz2910 napisał(a):sprawna ręka zrobi wszystkogello1 napisał(a):tylko z tym lutowanie to trzeba uważać lepiej zawinąć go niż lutować.Tak mi polecono w sklepie elektronicznym.nie zawsze ale może tak się zdarzyć tak jak pisałem o tej astrze wyżej też podejrzewałem to zabezpieczenie ale po wymianie nic się nie poprawiło lecz warto to spróbować wymienićgello1 napisał(a):Jeśli działa tylko 4 bieg(najszybszy) to wymianie podlega tylko bezpiecznik termiczny tak jak kolega wyżej napisał
mogą być jeszcze rozgięte styki na pokrętle
-

gello1 - Gaduła
jest to używany rezystor, oryginalny z golfa. sytyacja wyglądała tak, że po kolei gineły biegie wentylatora, 1, 2, 3, 4. teraz podłączyłem na krótko i działa tylko najszybszy bieg. pożecie mi na pw napisać co tam i jak sie lutuje?
you can't always get what you want
>>mój GTD>>
>>mój GTD>>
-

polliv - Badacz tematu
Na foto masz opisane wszystko
Na allegro znajdziesz oryginalne używki w cenach od 30zł do 100zł ale w takich stanie nie jest to więcej warte niż 40zł
Zabezpieczenie termiczne to koszt jak napisaliśmy już wcześniej 2zł. Do kupienia w sklepach elektronicznych lub sklepach RTV/AGD.
Przeniosłem do działu Klimatyzacja i Nawiewy
Na allegro znajdziesz oryginalne używki w cenach od 30zł do 100zł ale w takich stanie nie jest to więcej warte niż 40zł
Zabezpieczenie termiczne to koszt jak napisaliśmy już wcześniej 2zł. Do kupienia w sklepach elektronicznych lub sklepach RTV/AGD.
Przeniosłem do działu Klimatyzacja i Nawiewy

-

marcinkoz2910 - Members
szczerze, to jak wyciągałem ten rezystor to nie pamiętam żeby tam było to zabezpieczenie
może całkiem odpadło
sprawdzę tym sposobem a jak nie podziała to będę dalej szukał. dzięki
może całkiem odpadło
sprawdzę tym sposobem a jak nie podziała to będę dalej szukał. dziękiyou can't always get what you want
>>mój GTD>>
>>mój GTD>>
-

polliv - Badacz tematu
polliv, jest jeszcze szkoła która mówi żeby zamiast tego zabezpieczenia wrzucić tam kawałek przewodu
Totalna kaszana to jest po to żaby podczas przegrzania nie spaliło się auto tylko to zabezpieczenie
Ale wiesz każdy woli zaoszczędzić te 2zł. Dla testów można go zastąpić przewodem aby wykluczyć uszkodzenie rezystorka ale nie do ciągłej pracy
Taka przestroga
Totalna kaszana to jest po to żaby podczas przegrzania nie spaliło się auto tylko to zabezpieczenie
Ale wiesz każdy woli zaoszczędzić te 2zł. Dla testów można go zastąpić przewodem aby wykluczyć uszkodzenie rezystorka ale nie do ciągłej pracy
Taka przestroga

-

marcinkoz2910 - Members
• Strona 1 z 1
Powrót do Klimatyzacja i Nawiewy