Problemy z działaniem Climatronica

Wszystko co związane z klimatyzacją i nawiewami w samochodzie Volkswagen Golf 3

Moderator: Moderator

Problemy z działaniem Climatronica

Postprzez zasimex » 29 gru 2011, o 00:21

koledzy, poratujcie...
Szukałem już po forach ale za bardzo nic nie znalazłem.

Otóż mam w golfinie oryginalny climatronic z tym, ze wariuje coś. Otóż np:
1. ustawiam nawiew tylko na nogi - wieje na szybę przednią
2. ustawiam tylko na szybę - wieje jak trzeba
3. ustawiam tylko na wprost - wieje na wprost i na szybę
4. ustawiam na szybę i nogi - wieje tylko na szybę
5. ustawiam na wprost i na nogi - wieje na wprost i szybę...

błędów nie ma... o co może chodzić?
zasimex
Berbeć
 
Posty: 8
Dołączył(a): 1 lip 2008, o 12:38
Lokalizacja: Białystok

Problemy z działaniem Climatronica

 

Postprzez slawek5t » 29 gru 2011, o 04:30

Masz pokrętła na linki czy elektroniczne ?
Jak linka to mogła sie przesunąć i dlatego nie równo rozdziela wylot powietrza
Mój golfik ;)
Avatar użytkownika
slawek5t
Members
 
Posty: 1993
Dołączył(a): 15 cze 2011, o 00:05
Lokalizacja: Pomorskie

Postprzez RAQnio_V » 29 gru 2011, o 07:20

slawek5t, nie przypominam sobie, żeby w climatronicu były linki, ale może z moją pamięcią jest coś nie tak...

zasimex, dzieje Ci się tak od nie dawna czy odkąd kupiłeś auto ??
Wąsko i wysoko... Na przekór stereotypom :D
Avatar użytkownika
RAQnio_V
Badacz tematu
 
Posty: 381
Dołączył(a): 23 kwi 2011, o 06:22
Lokalizacja: Jaworzno

Postprzez zasimex » 29 gru 2011, o 10:36

Dzięki za zainteresowanie.

Powiem tak, auto mam od roku może było i wcześniej tak ale nie zauważyłem po prostu tego ale chyba było ok...
zasimex
Berbeć
 
Posty: 8
Dołączył(a): 1 lip 2008, o 12:38
Lokalizacja: Białystok

Postprzez slawek5t » 29 gru 2011, o 19:07

Sory, nie ma tam linek. Tylko elektronika.

Może potencjometr się tak jakby przesunął lub przekrecił ?

Bo jesli linka się przesunie albo coś to też wszystkie nadmuchy są "przesunięte " na pokrętle. (przykład)
Mój golfik ;)
Avatar użytkownika
slawek5t
Members
 
Posty: 1993
Dołączył(a): 15 cze 2011, o 00:05
Lokalizacja: Pomorskie

Postprzez Bradley » 3 sty 2012, o 16:38

zasimex napisał(a):1. ustawiam nawiew tylko na nogi - wieje na szybę przednią
2. ustawiam tylko na szybę - wieje jak trzeba
3. ustawiam tylko na wprost - wieje na wprost i na szybę
4. ustawiam na szybę i nogi - wieje tylko na szybę
5. ustawiam na wprost i na nogi - wieje na wprost i szybę...

Czyli z opisu wynika, ze masz cos nie tak z klapka na nogi a ona powinna dawac bledy w sterowniku. Chyba, ze potencjometr kreci sie normalnie ale klapka fizycznie stoi jak zamurowana. Twoja odpowiedz bedzie pod nogami :P
To, ze wieje na szybe niezaleznie od ustawienia jest normalne tylko ze w zaleznosci od ustawienia zmienia sie intensywnosc dmuchania na szybe.
VW Vento 1.9TDI 1Z ++ :)
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Bradley
Fanatyk
 
Posty: 1120
Dołączył(a): 15 maja 2009, o 13:17
Lokalizacja: Bielsko-Biała / Katowice

Postprzez janeknoviak » 20 sty 2012, o 17:46

Mam dokłądnie ten sam objaw, a jak się dostać do tej klapki, bardzo o foto proszę jeśli ktoś ma
janeknoviak
Czytacz
 
Posty: 40
Dołączył(a): 1 lut 2011, o 11:39
Lokalizacja: Nowy Dwór Mazowiecki


- - -



Powrót do Klimatyzacja i Nawiewy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość