Witajcie
Myślałem że mój problem się rozwiąże z czasem ale niestety cały czas jest tak samo. Proszę was o poradę
Wymieniłem nagrzewnice wszystko elegancko ale po rozgrzaniu jak włączę ogrzewanie to strasznie śmierdzi z nawiewu zapach trochę dziwny jakby topniejacy plastik
Drugi problem dotyczy samego pokrętła, zacina się tzn. Nie chodzi płynnie
I ostatni problem bardzo dziwny
Jak auto się zagrzeje i przykładowo dam nawiew na 4 stopień to strasznie szumi ale tak bardziej szura
Na zimny dźwięk jak z fabryki
Bardzo prbardzo proszę o pomoc
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
W pierwszej kolejności polecam zdjęcie podszybia i zobaczenie w jakim stanie jest filtr kabinowy.
Co do pokrętła to które konkretnie się zacina?
A ten 4 bieg w nawiewie to musisz wykręcić silniczek dmuchawy i zobaczyć w jakim jest stanie podłączając go na krótko... Może szczotki już się skończyły albo naleciało wody przez podszybie...
Co do pokrętła to które konkretnie się zacina?
A ten 4 bieg w nawiewie to musisz wykręcić silniczek dmuchawy i zobaczyć w jakim jest stanie podłączając go na krótko... Może szczotki już się skończyły albo naleciało wody przez podszybie...
-

klaudek669 - Badacz tematu
adziok09, wiele nagrzewnic jest pokrytych jakimiś dziwnymi płynami zabezpieczającymi przed korozją, dlatego nagrzewnicę należy umyć mocym detergentem płynem do mycia silników itp. Sam u siebie tego nie zrobiłem i smród 2 lata się pojawiał zwłaszcza po pierwszym włączeniu nawiewów. Co do zacinania to jak kolega wyżej, napisz które, a poza tym to prosta mechnika, wyjmij panel i patrz co się zacina, może przy montażu coś źle poukładałeś zagięła się linka itp.
- pablomed
- Members
• Strona 1 z 1
Powrót do Klimatyzacja i Nawiewy