Problem z pokrętłem i smród z nawiewu po wymianie nagrzewnic

Wszystko co związane z klimatyzacją i nawiewami w samochodzie Volkswagen Golf 3

Moderator: Moderator

Problem z pokrętłem i smród z nawiewu po wymianie nagrzewnic

Postprzez adziok09 » 28 sie 2014, o 00:18

Witajcie

Myślałem że mój problem się rozwiąże z czasem ale niestety cały czas jest tak samo. Proszę was o poradę

Wymieniłem nagrzewnice wszystko elegancko ale po rozgrzaniu jak włączę ogrzewanie to strasznie śmierdzi z nawiewu zapach trochę dziwny jakby topniejacy plastik
Drugi problem dotyczy samego pokrętła, zacina się tzn. Nie chodzi płynnie

I ostatni problem bardzo dziwny
Jak auto się zagrzeje i przykładowo dam nawiew na 4 stopień to strasznie szumi ale tak bardziej szura
Na zimny dźwięk jak z fabryki

Bardzo prbardzo proszę o pomoc
Avatar użytkownika
adziok09
Badacz tematu
 
Posty: 342
Dołączył(a): 18 paź 2008, o 18:28
Lokalizacja: Wlb

Problem z pokrętłem i smród z nawiewu po wymianie nagrzewnic

 

Postprzez klaudek669 » 28 sie 2014, o 08:37

W pierwszej kolejności polecam zdjęcie podszybia i zobaczenie w jakim stanie jest filtr kabinowy.

Co do pokrętła to które konkretnie się zacina?

A ten 4 bieg w nawiewie to musisz wykręcić silniczek dmuchawy i zobaczyć w jakim jest stanie podłączając go na krótko... Może szczotki już się skończyły albo naleciało wody przez podszybie...
Avatar użytkownika
klaudek669
Badacz tematu
 
Posty: 320
Dołączył(a): 14 lis 2013, o 00:12
Lokalizacja: Kłodawa

Postprzez pablomed » 28 sie 2014, o 09:43

adziok09, wiele nagrzewnic jest pokrytych jakimiś dziwnymi płynami zabezpieczającymi przed korozją, dlatego nagrzewnicę należy umyć mocym detergentem płynem do mycia silników itp. Sam u siebie tego nie zrobiłem i smród 2 lata się pojawiał zwłaszcza po pierwszym włączeniu nawiewów. Co do zacinania to jak kolega wyżej, napisz które, a poza tym to prosta mechnika, wyjmij panel i patrz co się zacina, może przy montażu coś źle poukładałeś zagięła się linka itp.
pablomed
Members
 
Posty: 5992
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 18:01
Lokalizacja: małopolskie

Postprzez adziok09 » 28 sie 2014, o 10:33

Chodzi mi o pokrętło ciepło /zimno

A filtra wogole nie mam założonego
Avatar użytkownika
adziok09
Badacz tematu
 
Posty: 342
Dołączył(a): 18 paź 2008, o 18:28
Lokalizacja: Wlb


- - -



Powrót do Klimatyzacja i Nawiewy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

cron