problem z klimatyzacją

Wszystko co związane z klimatyzacją i nawiewami w samochodzie Volkswagen Golf 3

Moderator: Moderator

problem z klimatyzacją

Postprzez szejmas » 4 lip 2014, o 16:49

Witam. nie działa klima w golfie. uzupełniłem gaz bo brakowało, jednak bez poprawy. Dodaję ze jakiś czas temu klima była rozszczelniona dla wymiany sprężarki i zapomniałem o wymianie osuszacza. założyłem ze to jego wina. zakupiłem osuszacz i zbieram się do jego wymiany. pogrzebałem dziś przy osuszaczu żeby sposób montażu zobaczyć. Po tym jak wsiadłem do samochodu klima zaczęła działać sprawnie przy +30 na zewnątrz. Po kilku kilometrach, ponownym odpaleniu silnika już nie działa. Sprężarka pracuje. Czy to może być wina czujnika ciśnienia? Sam nie wiem co bardziej prawdopodobne, pewnie dokupię czujnik i wymienię z osuszaczem. Jakieś podpowiedzi?
szejmas
Czytacz
 
Posty: 25
Dołączył(a): 24 paź 2008, o 08:48
Lokalizacja: w-wa

problem z klimatyzacją

 

Postprzez trojeczkaGT » 4 lip 2014, o 19:10

napisz chociaz jaka ;p manualna ? automatyczna ?
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
Avatar użytkownika
trojeczkaGT
Members
 
Posty: 1739
Dołączył(a): 6 sie 2011, o 21:36
Lokalizacja: DDZ i DSW

Postprzez szejmas » 5 lip 2014, o 01:10

dodaję że climatronic
szejmas
Czytacz
 
Posty: 25
Dołączył(a): 24 paź 2008, o 08:48
Lokalizacja: w-wa

Postprzez murgen » 5 lip 2014, o 19:52

Moze sprezarka znow padla, mi jak zaczelo ledwo ledwo chlodzic pojechalem dobic czynnik, dzialalo 1 dzien i tyle. Sprezarka do wymiany lub regeneracji mi powiedzieli w zakladzie. Podjedz podepna pod maszynke popatrza na cisnienia podczas pracy sprezarki i cos powiedza ( tylko nie do nabijacza a zakladu co zajmuje sie klima ). Moze filtr sie zatkal np na przewodzie kolo zaworow tam gdzie podpina sie przewody.
Avatar użytkownika
murgen
Gaduła
 
Posty: 406
Dołączył(a): 27 lip 2012, o 07:29
Lokalizacja: podkarpacie

Postprzez dargi » 7 lip 2014, o 13:29

Standardowy objaw przepełnionego osuszacza. osuszacz nabrał wody która zamarzła i nie pozwala na cyrkulacje. Po prostu jak był ciepło to powstała woda i działało a potem zamarzło. Jak klimę odpalisz to dotknij osuszacza czy jest ciepły czy zamarzł.
dargi
Berbeć
 
Posty: 11
Dołączył(a): 16 lip 2013, o 23:42
Lokalizacja: Gdańsk

Postprzez ogi83 » 8 lip 2014, o 20:51

U mnie były podobne objawy, wymieniłem osuszacz i czujnik ale nic to nie pomogło sprężarka się załączała ale nie nabijała, odwiedziłem firmę CLIMA TEAM w Wawie na ul Staniewickiej, zapłaciłem 250 za regeneracje.
Drogo ale przynajmniej wszystko działa i mam gwarancje na wykonaną usługę.
Pozdro.
ogi83
Berbeć
 
Posty: 19
Dołączył(a): 25 mar 2012, o 18:54
Lokalizacja: Warszawa


- - -



Powrót do Klimatyzacja i Nawiewy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości