problem z dmuchawa

Wszystko co związane z klimatyzacją i nawiewami w samochodzie Volkswagen Golf 3

Moderator: Moderator

Postprzez swatu » 15 sie 2009, o 13:39

moze to ci pomoze:
Obrazek Obrazek
Avatar użytkownika
swatu
VIP
 
Posty: 4695
Dołączył(a): 9 wrz 2008, o 16:18
Lokalizacja: TKN Końskie

 

Postprzez cementowy_jas » 15 sie 2009, o 13:40

Pascal napisał(a):Sciągnij tylko półkę i wtedy załącz zobaczysz czy silniczek działa jesli tak to wina pokręteł nawiewu

:wstyd: :wstyd: :wstyd:

Ja zadaję tylko pytania związane z głównym wątkiem tematu, a nie odnośnie regulaminu, a punkt 13 to chyba dotyczy bardziej ciebie bo ja piszę cały czas na temat, a twoje posty ograniczają się do "użyj szukajki" "czytaj regulamin" etc.
Chłopak chciał porady więc pomagam wg swoich doświadczeń, masz inny sposób na rozwiązanie problemu to podpytuję, a ty się od razu unosisz, zluzuj stary bo obydwaj dostaniemy po warnie i na tym się skończy :hyhy:
cementowy_jas
Badacz tematu
 
Posty: 174
Dołączył(a): 13 sie 2009, o 13:47
Lokalizacja: Ostrowiec Św.

Postprzez swatu » 15 sie 2009, o 13:42

panowie spokój :cisza:
Avatar użytkownika
swatu
VIP
 
Posty: 4695
Dołączył(a): 9 wrz 2008, o 16:18
Lokalizacja: TKN Końskie

Postprzez cementowy_jas » 15 sie 2009, o 13:42

swatu napisał(a):potem mozesz sprawdzic pod innym zasilaniem czy wogóle ona działa


no to o tym przecież napisałem na początku w pierwszym poście - bez konieczności wyciągania dmuchawy, wystarczy się wpiąć w jej kostkę
cementowy_jas
Badacz tematu
 
Posty: 174
Dołączył(a): 13 sie 2009, o 13:47
Lokalizacja: Ostrowiec Św.

Postprzez Pascal » 15 sie 2009, o 13:42

cementowy_jas tak napisałem sciągnij połke i wtedy załącz...a mówiłem o jakims rozłanczaniu kostek :looka: :zdegustowany:
Avatar użytkownika
Pascal
Members
 
Posty: 1054
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 00:31
Lokalizacja: TJE

Postprzez swatu » 15 sie 2009, o 13:47

skoro juz sciagnie półke to moze wyjac dmuchawe bo moze cosw niej sie popsuło moze,wirnik albo cos innego poszło i mozliwe ze bedzie potrzebna wymiana.
Avatar użytkownika
swatu
VIP
 
Posty: 4695
Dołączył(a): 9 wrz 2008, o 16:18
Lokalizacja: TKN Końskie

Postprzez cementowy_jas » 15 sie 2009, o 13:48

no to mi przecież o to załączenie chodziło od początku, w jaki sposób :)
ja to sprawdzam w taki sposób, że jeżeli nawiewy nie działają to blaszki nie załączają (ale zazwyczaj jak blaszki padają, to pod sam koniec jeszcze 4 bieg nawiewu chodzi), bezpiecznik termiczny pada, ewentualnie dmuchawa. mój sposób zdjąć półkę - wypiąć kostki, wpiąć się w zasilanie plusem np. od zapalniczki i wtedy jeśli dmuchawa chodzi, to zostaje bezpiecznik ewentualnie panel nawiewów :)
cementowy_jas
Badacz tematu
 
Posty: 174
Dołączył(a): 13 sie 2009, o 13:47
Lokalizacja: Ostrowiec Św.

Postprzez swatu » 15 sie 2009, o 13:49

cementowy_jas napisał(a):wypiąć kostki, wpiąć się w zasilanie plusem np. od zapalniczki i wtedy jeśli dmuchawa chodzi, to zostaje bezpiecznik ewentualnie panel nawiewów
i tak tez zrób :ok:
Avatar użytkownika
swatu
VIP
 
Posty: 4695
Dołączył(a): 9 wrz 2008, o 16:18
Lokalizacja: TKN Końskie

Postprzez cementowy_jas » 15 sie 2009, o 13:52

Pany pojadę offtopem, ale to co mi się już w forum podoba w porównaniu do vwgolf.pl, to burzliwe dyskusje na temat usterek :D tam był taki natłok tematów, że albo ktoś odpowiedział albo nie i wątek ginął w kolejnych stronach, a tutaj można wszystko od góry do dołu przedyskutować jak w powyższym temacie :super: :super:
cementowy_jas
Badacz tematu
 
Posty: 174
Dołączył(a): 13 sie 2009, o 13:47
Lokalizacja: Ostrowiec Św.

Postprzez pietia77 » 16 sie 2009, o 22:51

:-) Nie ma co sie kucic Panowie od jutra dzialam bo praca mi nie pozwolila na rozkrecenie tej poleczki takze odpowiem jak rozkrece dziekuje za pomoc pozdrawiam.pietruszka77
pietia77
Berbeć
 
Posty: 14
Dołączył(a): 26 sty 2009, o 21:59
Lokalizacja: lask

Poprzednia strona

- - -



Powrót do Klimatyzacja i Nawiewy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość